Henrik Varbøl Andersen

Bayern München brager mod mesterskabet

Giganterne fra München slog stortalenterne fra Dortmund i dagens topopgør i Bundesligaen, og har nu skabt sig et syv-points forspring i ligaen.
Der var lagt op til et brag af de store, da Dortmund tog hjemme imod titel-favoritterne fra Bayern München. Det blev intenst men ikke så målrigt, som man kunne forvente.

Med danske Thomas Delaney i startopstillingen kom Dortmund bragende derudaf fra kampens start. Allerede efter et minuts spil var brandvarme Erling Haaland tæt på at bringe værterne i front, men hans forsøg blev reddet på stregen. Kort efter sendte Raphael Guerreiro så hjemmeholdet i front, men han blev korrekt vinket offside og målet underkendt.

Bayern fandt langsomt sig selv, og dominerede resten af første halvleg. Nu var det så Dortmunds tur til at redde et forsøg på egen mållinje, da Kingsley Coman passerede Roman Bürki, men den polske-forsvarsspiller Lukasz Piszczek reddede hjemmeholdet fra at komme bagud.

To minutter før pausefløjtet lykkedes det sydtyskernes midtbaneprofil Joshua Kimmich, at passere Bürki i Dortmund-målet. Kimmich fik bolden lige udenfor Dortmunds felt og sparkede smart dybt i bolden, som sejlede i en bue over en ikke helt chanceløs Bürki i målet. 1-0 føring til gæsterne, som fortjent kunne gå til pause med den føring.

Fra anden halvlegs start sendte Lucien Favre nyt blod ind på hjemmeholdet. En skuffende Julian Brandt blev ofret til fordel for Jadon Sancho, og desværre set med danske øjne blev Delaney skiftet ud med Emre Can. I begyndelsen var det dog de forsvarende-mestre fra München, som jagtede 2-0 målet. Gode afslutninger fra Lewandowski, Coman og Leon Goretzka testede Bürki i Dortmund-målet uden held.

Langsomt men sikkert arbejdede ”Die Schwartzgelben” sig ind i opgøret, og fik trykket Bayern ned. Haaland var tæt på sin første scoring i et top-opgør mod Bayern, men han blev blokeret af en hårdt kæmpende Jerome Boateng. I situationen blev den norske angriber desværre skadet og måtte lade sig udskifte.

I resten af kampen kom Dortmund kun til langskud udefra, som en stærkt og sikkert spillende Manuel Neuer let tog sig af. Lewandowski måtte se en afslutning prelle af på den ene opstander henimod slutningen af kampen.

Udligningen kom ikke for Dortmund, som skuffede må se Bayern udbygge føringen i ligaen til syv point. Det ligner endnu et mesterskab til storklubben fra det sydtyske, der med sejren nu har vundet deres sidste syv-ligakampe.