Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Michael Ehrhorn

Vender hjem til Superligaen: Q&A med ny målmand

Jakob Busk vender tilbage til Danmark efter en del år i Berlin, og han glæder sig til at komme i gang i Haderslev.

Jakob Busk Q&A, Radio Globus:

Jakob, efter denne sæson skifter du hjem til Superligaen og Sønderjyske Fodbold. Hvorfor endte det med at blive Haderslev til sommer?
"Det gjorde det fordi jeg synes, at det er et rigtig spændende projekt, der er gang i hos Sønderjyske. Jeg havde nogle rigtig gode samtaler med folkene i klubben, og jeg blev overbevist om, at det var det rigtige match for begge parter."

Er det egentlig nogle svære overvejelser man står med - det der med at vende hjem til Danmark, efter at man har været en del år i udlandet?
"Ja selvfølgelig er det det. Men for mit vedkomne har jeg været så længe ude, at det ligesom er prøvet af. Så jeg var ligesom klar til at skulle vende hjemad efter mange år i udlandet, og jeg glæder mig til at komme hjem nu her. Og vende hjem til Superligaen!"

Og hvad tænker du om at skulle spille Superliga? Det er jo selvfølgelig ikke på det niveau, du er i nu med en Bundesliga-klub, men det er vel stadig sportsligt meget attraktivt?
"Ja, helt klart! Selvom det er mange år siden, jeg spillede der sidst, har jeg fulgt med. Jeg synes, at ligaen har rykket sig meget og har et rigtig fint niveau. Så det glæder jeg mig bestemt til, og jeg synes virkelig, at Superligaen er ved at være et rigtig godt produkt."

Og så kommer du jo ind på et hold, der allerede har en rigtig stærk målmand i Nicolai Flø. Hvad tænker man egentlig om den konkurrence? Er det godt, eller er det lidt træls, at der i forvejen er en, der gør det godt?
"Næh, det er fint. Det er sådan, det skal være i en Superligaklub. Der skal være flere kvalificerede spillere til hver plads, hvis der sker noget. Det er jo også med til at rykke niveauet, når der er kamp om pladserne, så det synes jeg bare er superfint."

Hvad er dit indtryk af Sønderjyske Fodbold ud fra de samtaler, du har haft med klubben?
"Det er, at Sønderjyske Fodbold på en eller anden måde er på vej tilbage til det, som de var før i tiden efter nogle år med andre ejere. Nu er klubben på vej tilbage op i Superligaen igen, og nu handler det om at komme op og finde fodfæste der. De sidste par år har man arbejdet rigtig godt med tingene, og der er blevet sammensat en god trup og nogle gode folk omkring holdet. Det giver noget stabilitet."

Og hvad er det, du håber på at kunne bidrage med? Du har ikke spillet så meget på det seneste, men du har jo været en del af et vildt stærkt miljø i Union Berlin med mange virkelig gode spillere. Kan du bruge det til noget i Sønderjyske Fodbold?
"Ja, det tænker jeg. Jeg tænker, at jeg kommer ind som en af de lidt ældre spillere, og jeg har været ude i nogle år på et andet niveau og set nogle ting. Oplevet nogle ting. Jeg kan komme ind og give nogle af de ting videre til holdet og bidrage med det. Og selvfølgelig er jeg også overbevist om, at jeg kan gøre en forskel på banen. Så det er jo lidt af det hele."

Hvad tænker du egentlig om området? Der er forskel på Berlin og Haderslev, så hvad tænker du om det skifte, og skal du til at lære sønderjysk og fortære en masse kage fra kaffebordet?
"Ha ha, jamen jeg går da ud fra, at folk snakker tysk? Ej, det ved jeg ikke. Jeg tænker, at jeg nok skal klare den. Det kan godt være, jeg skal have et kursus i sønderjysk. Det må vi se, når jeg kommer frem, hvor gal den er, men jeg tænker, at jeg nok skal klare den."
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER