Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Philip Dar

Mikkel Damsgaard ser tilbage på EM og forholder sig til Laudrup-sammenligning

Sommerens EM-slutrunde blev Mikkel Damsgaards helt store gennembrud.
Ydmyge Mikkel Damsgaard kom til at spille en uventet stor rolle ved EM. Christian Eriksens kollaps gjorde en plads ledig på den danske midtbane, og den satte unge Damsgaard sig hurtigt på. Succesen lader dog til at have steget Damsgaard til hovedet. I et interview med The Guardian nævner danskeren, at sommerferien er blevet brugt sammen med familien og vennerne i Danmark før han vendte retur til Sampdoria - et par dage før planlagt.

Mikkel Damsgaard ser naturligvis tilbage på sommerens EM-slutrunde med stor glæde, og især Danmarks sidste gruppekamp mod Rusland, står klart for danskeren.

- Det var dejligt at give noget tilbage til de danske fans, som havde været der for os gennem hele den svære periode. Det var rart at kunne tillade sig selv at være glad og nyde at spille den slags kampe for sit land. Det var vildt at opleve støtten. Det var en af grundene til, at vi spillede en så god tunering, siger Mikkel Damsgaard til The Guardian.

Danmarks sidste kamp, semifinalen mod England, sidder også stadig i Damsgaard, dog med lidt mere blandede følelser. Damsgaard bragte Danmark foran med et smukt frisparksmål, men måtte, sammen med resten af det danske landshold, se sig slået i sidste ende.

- Det var et godt mål og det føltes virkelig som om, at vi kunne slå dem og spille os i finalen. Det føles stadig en smule bittert, fordi jeg føler lidt, at de fik et straffespark som ikke var der. Hvis man skulle finde en vinder, så var England det bedste hold på dagen, men det var en bitter måde at tabe på, lyder det fra Damsgaard, som dog ser frem mod VM-slutrunden i 2022 med stor optimisme.

- Truppen er meget talentfuld og vi har nye, unge spillere på vej op. Vi ser fremad med stor tro på tingene.

Afslutningsvis i interviewet med The Guardian, forholder Mikkel Damsgaard sig til sin tidligere træner i FC Nordsjælland, Flemming Pedersens sammenligning af Damsgaard og landsholdslegenden Michael Laudrup. Flemming Pedersen har nemlig tidligere kaldt Mikkel Damsgaard for det største danske talent siden Michael Laudrup.

- Jeg har et godt forhold til ham (Flemming Pedersen red.) og han siger nogle mærkelige ting en gang imellem. Jeg er selvfølgelig glad for, at han ser mig som et så stort talent. Jeg synes dog ikke, at jeg er helt på det niveau endnu, men vi må se i slutningen af min karriere. Han (Michael Laudrup red.) er et idol for alle danske fodboldspillere, så det er svært at sammenligne sig selv med en spiller som man ser så meget op til, siger Sampdoria-spilleren Mikkel Damsgaard.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER