Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Vilde stats! Højlund er Premier Leagues skarpeste siden jul

Den danske landsholdsangriber har delt vandene siden sin tilkomst til United. Men siden jul har hans skarphed været længder foran angrebskonkurrenterne i Premier League!

Som det altid er tilfældet med dyre indkøb i storklubber såsom Manchester United, så er der stærke meninger på spil. Det gælder også for den 21-årige danske landsholdsangriber Rasmus Højlund.

Højlund kom til Manchester United sidste sommer med et højt prisskilt på 551 millioner kroner klistret på sig, og selv for en ung og uerfaren angriber er det en pris, som skaber forventninger.

Meningerne er delte omkring, hvorvidt Højlund har levet op til sit prisskilt. Nogen mener, at han har præsteret godt, og har respekt for, at han er en ung spiller med udviklingspotentiale.

Derudover har der også floreret holdninger om, at holdkammeraterne ikke har serviceret ham godt nok.

Andre mener, at han ikke er farlig nok og laver for få mål til prisen, og håber på en ny frontangriber på Old Trafford.

Og når mavefornemmelserne er delte, kan det sommetider være relevant at fremlægge statistik og underlæggende parametre.

Det er præcist, hvad det britiske sportsanalysefirma Opta har gjort, og på Manchester Uniteds officielle hjemmeside har de fremhævet nogle interessante stats på Højlund fra analysefirmaet.

For det viser sig, at Højlund faktisk kan bryste sig af at være Premier Leagues skarpeste angriber siden jul, når man kigger på danskerens konverteringsrate.  ¨

Og det er endda med solid afstand ned til de nærmeste forfølgere i ligaen, som det ses herunder i den top fem-liste, som United har henvist til fra Opta på deres hjemmeside:
 

1. Rasmus Højlund (Manchester United)
19 skud/9 mål = Konverteringsrate på 47,4 procent

2. Elijah Adebayo (Luton):
16 skud/6 mål = Konverteringsrate på 37,5 procent

3. Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace):
31 skud/11 mål = Konverteringsrate på 35,5 procent

4. Yoane Wissa (Brentford): 
23 skud/8 mål = Konverteringsrate på 34,8 procent

5. Diogo Jota (Liverpool): 
19 skud/6 mål = Konverteringsrate på 31,6 procent

Så selvom statistik blot er et af mange parametre at vurdere en fodboldspiller på, så giver det alligevel et billede af, at selvom Højlund langt fra er øverst på topscorerlisten i Premier League, så har han vist sig ret skarp, når chancerne falder til ham. 

Højlund har scoret 15 mål i alle turneringer indtil videre i denne første sæson i Manchester United. Dette har han gjort i løbet af 41 kampe.
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER