Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Søren Møller Christensen

Roberto Baggio modtager fredspris

Tilbage i 1993 blev han kåret som verdens bedste fodboldspiller, og nu modtager ”Den Guddommelige Hestehale” hæder for sit velgørenhedsarbejde.
Da han var på toppen, spillede Roberto Baggio for Juventus, hvor det blev til 78 mål i 141 kampe. Han er kendt for flere ting bl.a. sin karakteristiske hestehale og de flotte mål og samtidig den eneste italienske spiller, der har scoret ved tre forskellige VM-slutrunder, hvor det er blevet til i alt ni mål. Uheldigvis er han også kendt for det brændte straffespark i VM-finalen i 1994, der gav Brasilien sejren.

Efter den aktive karriere er blevet indstillet, er Baggio blevet tilknyttet talentafdelingen på det italienske landshold, men den karismatiske italiener har andre interesser end fodbold. Hele hans liv har han været engageret i nødhjælpsarbejde og grundet den succesfulde karriere, har det også været muligt for Baggio at donere penge til bl.a. hospitaler og jordskælvsofre, hvilket et stadigt stigende antal professionelle fodboldspillere er engagerede i.

Baggio er blevet udvalgt til at modtage prisen af en samling af tidligere fredsprisvindere.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER