R. Insigne (30)
L. Insigne (60), A. Petagna (67)
Stefan Lindahl

Storebror-Insigne og Napoli vandt lokalbrag i Serie A

Insigne-brødrene kom begge på tavlen, da Napoli vandt snævert men sikkert over et velorganiseret Benevento-mandskab.
Søndag eftermiddag var der lokalopgør i den italienske Serie A, da Napoli var rejst øst på for at møde oprykkerne fra Benevento, som kommer fra den samme region som Napoli. Før dagens kamp havde Napoli aldrig tabt til den lokale venskabsklub, og tilmed aldrig tilladt dagens hjemmehold at score imod dem i en gældende kamp.

Kampen havde også en interessant træner-duel. I hvert sit tekniske felt stod et AC Milan-ikon placeret. Hos hjemmeholdet Filippo Inzaghi og hos gæsterne Gennaro Gattuso. De to træneres hidtil eneste møde endte 0-0, da Gattuso var ansat hos Milan og Inzaghi hos Bologna tilbage i efteråret 2018.

Gattusos Napoli var i kampens første 45 minutter spilmæssigt i fuld kontrol, og dominerede generelt. Gæsternes angriber Victor Osimhen sendte tidligt i kampen Napoli i front. Det troede nigerianeren i hvert fald. Korrekt blev målet dog annulleret for offside.

Napoli havde svært ved at skabe muligheder langt ind i kampen, fordi Benevento stod utrolig kompakt og disciplineret omkring eget felt. Napolis offensive spil og pres kastede omstillingsmuligheder af sig til hjemmeholdet, og det var netop sådan en, som gav kampens første scoring.

Et Napoli-boldtab midt på banen sendte Beneventos hurtige folk afsted, og her havnede bolden inde i feltet hos Roberto Insigne, som køligt huggede den langt op i nettaget. Roberto Insigne, som er tidligere Napoli-spiller, blev dermed den første Benevento-spiller nogensinde til at score et mål imod dagens gæster i en gældende kamp.

Vi skulle helt frem til slutningen af første halvleg, før Napoli for alvor begyndte at spille sig til afslutninger. Først var Roberto Insignes storebror Lorenzo Insigne tæt på at udligne med en inderskruet signatur-afslutning fra kanten af feltet, som tvang Beneventos keeper Lorenzo Montipo ud i en fremragende redning. Dernæst testede hjemmeholdets forsvarsspiller Luca Caldirola så træværket omkring Montipo, da Benevento-kaptajnen afrettede et Napoli-indlæg.

Første halvlegs sidste store Napoli-mulighed tilfaldt forsvarsspilleren Kostas Manolas. Grækeren havde bevæget sig med frem på et hjørnespark, men stopperens hovedstød ramte den tværliggende opstander, hvorfor napolitanerne måtte gå til halvleg bagud med 0-1.

Anden halvleg startede, som første sluttede. Napoli tryggede på, og lagde fortsat et meget tungt pres på Beneventos felt. Efter en times spil kom gevinsten, da Lorenzo Insigne med et drømmemål sendte kuglen ind bag Montipo. Napoli-kaptajnen drejede smukt bolden imod det lange hjørne fra kanten af feltet med det “dårlige” venstreben, og her dansede den via overliggeren ned bag stregen.

Napoli fik yderligere udbytte af deres tunge pres, da indskiftede Andrea Petagna på et oplæg fra også indskiftede Matteo Politano sendte bolden i Benevento-buret. Scoringen var Petagnas første i gældende kamp for Napoli.

Efter Napolis føringsmål kom hjemmeholdet bedre med i kampen. Der var dog aldrig tvivl om udfaldet. Benevento kreerede i de sidste 45 minutter kun en afslutning, som krævede en redning fra Alex Meret i Napoli-buret. Faktisk var gæsternes Politano den spiller, som kom tættest på en scoring, da italieneren sendte en afslutning på sammenføjningen langt inde i dommerens tillægstid.

Napoli holdte altså fast i føringen hele vejen hjem. Det betyder, at napolitanerne fortsat kun har tabt point i denne sæson til Juventus, hvor man ikke mødte op grundet coronavirus, og derfor fik et skrivebordsnederlag på 0-3. Ligesom Napoli fortsat aldrig har tabt til Benevento i en kamp om point efter dagens opgør, så har Gattuso heller aldrig tabt til Filippo Inzaghi.