Liverpool - Manchester C

England: Premier League
Liverpool Fabinho (6), Mohamed Salah (13), S. Mané (51)
AnfieldFuld tid3-1Tilskuere: 53.324
Manchester C B. Silva (78)
OptaktLineupReferatVideo

Guardiola slår fast:
Vi er aldrig underdogs

Af Tobias Mølgaard Sørensen

Manchester City og Liverpool står overfor hinanden i den første direkte test om Premier League-mesterskabet, og Pep Guardiola har ambitioner om at vinde på Anfield efter 38 års tørke.

Article image
Ritzau-Scanpix

Alle ser frem til søndagens store slag mellem Premier Leagues to stærkeste mandskaber, når Manchester City gæster Anfield i deres første direkte forsøg på at tage point fra Liverpool. Den spanske City-manager har beskrevet Liverpool som det måske stærkeste hold i verden netop nu, men han holder samtidig fast i, at hans mandskab ikke går ind til dagens opgør som underdogs.

- Vi er aldrig gået ind til en kamp med en følelse af, at vi var outsidere eller underdogs eller har tænkt, at vi ikke kan vinde. Jeg vil ikke tage bussen til Liverpool og tænke for mig selv, at jeg vil tabe kampen. Det har aldrig været en tanke i hele min karriere, udtaler Pep Guadiola til SKY SPORTS.

- Jeg forsøger altid at tro på, at hvis du gør den specielle ting, som vi har planer om at gøre, så vil vi have en stor chance for at vinde. Jeg accepterer dog for at vinde den slags kampe, så skal du levere på allerøverste hylde. Vi kan ikke være halvhjertet på Anfield, fordi spillet kræver en utrolig opmærksomhed i alle spillets facetter i alle 95 minutter.

Den tidligere Barcelona og Bayern München-træner har prøvet at stå på sidelinjen i mange vanskelige opgør i både Spanien, Tyskland og nu England, og han mener, at det her vil være en af de mest krævende kampe. Det er ikke sket i 38 år, at City har taget alle tre point med hjem fra Anfield, men det kan lade sig gøre, mener Pep Guardiola.

- Det er aldrig let at vinde mod et godt hold på en stor scene. Alle ved, hvor meget det kræver at vinde som gæster på Camp Nou, i Madrid eller Juventus, og netop nu er Liverpool måske det sværeste sted at spille som udebanehold. Men jeg ved samtidig, at vi i sidste sæson havde alle muligheder for at vinde, men vi mistede chancen i sidste minut på straffespark. Så nogle gange kan det ske.

Mere om kampen

Mere om holdene

Mere om Manchester C

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik