Liverpool - Manchester C

England: Premier League
Liverpool Fabinho (6), Mohamed Salah (13), S. Mané (51)
AnfieldFuld tid3-1Tilskuere: 53.324
Manchester C B. Silva (78)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Liverpool vs. Manchester City

Af Torsten Brix

Stopper Manchester Citys nedtur på Anfield? City har ikke vundet siden 2003… Dette er en mesterskabskamp!

Article image
Ritzau-Scanpix

Søndag aften er der gigantisk møde, når mesterskabsrivalerne Liverpool og Manchester City støder sammen på Anfield Road. Ikke siden 2002 har gæsterne vundet på det legendariske stadion. For at sætte det lidt i relief, så har Manchester City ikke vundet siden:

- at Phil Foden var 2 år gammel.
- at Manchester Citys hjemmebane hed Maine Road.
- at der stadigvæk var fire år til, at den første iPhone kom på gaden.

Dengang løb Pep Guardiola rundt på Romas midtbane… Så siden dengang har den succesbelagte manager blandt andet vundet Champions League to gange – ligesom han har vundet to engelske mesterskaber samt La Liga og Bundesligaen tre gange.

Vanvittigt… for trods den historisk dårlige statistik, så må Guardiola ikke tabe kampen, hvis de vil vinde nok et engelske mesterskab. En Liverpool-sejr vil skabe et hul på ni point – tæt på en tredjedel inde i Premier League-turneringen, og glem ikke i den forbindelse, at Manchester Citys næste kamp er imod Chelsea. Derudover byder den næste måneds tid på Manchester City-kampe imod Manchester United, Arsenal og overraskelsen Leicester. Så presset er gigantisk på Manchester City og ikke det letteste sted for tiden at spille en fodboldkamp, som man bare ikke må tabe.


Bud på kampen
Ikke siden april 2017 har Liverpool tabt på hjemmebane, da deres tidligere angriber Christian Benteke scorede to gange for Crystal Palace på Anfield, men for tiden er det svært at finde nogen, der har større chance for at stoppe denne vanvittige stime – end Manchester City.

Pep Guardiolas tropper er dog ikke helt på samme klinge som Liverpool, efter de indenfor den sidste måned har tabt til Wolverhampton i Premier League, men også i midtugen blot har fået uafgjort i Champions League imod bundholdet Atalanta. Blot en lille smule rysten på hånden – godt nok, men Indkast.dk tror ikke, at Manchester City ændrer den føromtalte historie, og tror faktisk også, at Liverpool vil være ganske godt tilfreds med uafgjort i kampen. Det kunne godt blive en taktisk affære, som slutter 1-1.


Skader og karantæner
Liverpool skulle være uden Joel Matip, Shaqiri og Clyne – mens Pep Guardiola må se bort fra Ederson, Leroy Sane, Zinchenko og Laporte.


Forventet startopstillinger
Liverpool (4-3-3)
Alisson
Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson
Henderson, Fabinho, Wijnaldum
Salah, Firmino, Mane

Manchester City (4-3-3)
Bravo
Cancelo, Fernandinho, Stones, Mendy
D. Silva, Rodri, De Bruyne
B. Silva, Agüero, Sterling.


Kampens profil
Manchester Citys midterforsvar er lidt tungt, og det kan give gode betingelser til Liverpools hurtige angribere – specielt Sadio Mane. Liverpools nr. 10 har også en god statistik imod Manchester City, som han har lavet fem mål imod. Det er Indkast.dk’s bud på en profil i mesterskabskampen.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik