Athletic Bilbao - Barcelona

Spanien: Copa Del Rey
Athletic Bilbao I. Muniain (2), I. Martinez (86), I. Muniain (Str. 105)
San Mamés BarriaFuld tid3-2
Barcelona F. Torres (20)
LineupReferatKampe

Barca fik pokal-bask i Baskerlandet

Af Daniel Fisker

Et velspillende og tålmodigt Athletic Club-mandskab slukkede FC Barcelonas pokaldrømme.

Article image

Der var ikke engang spillet to minutter på San Mamés, da unge Nico Williams skruede op for tempoet på højrekanten og løb fra Jordi Alba, inden han sendte en aflevering i retning af Iker Muniain, som fangede Marc-André ter Stegen på det forkerte ben, hvorfor Muniain kunne chippe bolden over den tyske målmand.


Føringsmålet tegnede et retfærdigt billede af et Athletic Club-mandskab, som havde helt styr på kampen, og det var også tilfældet, indtil der var spillet 20 minutter. Her skar Ferran Torres ind i banen, hvorfra han med et drømmehug sendte bolden op i det fjerneste målhjørne og dermed reducerede med sit debutmål.

Barcas udligning åbnede kampen helt op, selvom Nico Williams konstant skabte problemer for Alba. Venstreback-veteranen kom konstant til kort over for sin 13 år yngre landsmand. Kort før pausen var det dog kun en fantomredning fra Ter Stegen, som forhindrede Athletic Club i at bringe sig foran – igen.

Den talentfulde midtbanespiller, Nico Gonzalez, som torsdag blev tildelt Philippe Coutinhos tidligere rygnummer, kom på banen fra anden halvlegs start. Der var tale om en særdeles stille start på anden halvleg, hvor især Barca havde svært ved at skabe plads på banen, mens Athletic Club tålmodigt ventede på en mulighed for et kontraangreb.

Da der var et kvarter tilbage af aftenens Copa del Rey-semifinale i Baskerlandet, var kampen fortsat helt åben. Det begyndte at lugte af en målløs anden halvleg og forlænget spilletid i Bilbao. Hvis man kunne lugte en målløs anden halvleg på San Mamés, så blev man svigtet af sin lugtesans.

Målscoreren fra første halvleg, Muniain, sendte et frispark ind i Barca-feltet, hvor Ter Stegen formåede at afværge det første hovedstød. Iñigo Martínez nåede dog frem til andenbolden før Gerard Piqué, hvorfor forsvarsgeneralen kunne sende et forløsende sejrsmål i netmaskerne.


Den 26-årige kantspiller Álex Berenguer var tæt på at kunne banke det sidste søm i Barcas pokalkiste. Denne gang blev målet dog underkendt, hvorfor de catalanske gæster endnu kunne klynge sig til et spinkelt finalehåb.

Der var i første omgang lagt fire minutter til den ordinære spilletid, og da mere end halvdelen af tillægstiden var gået, sendte Dani Alves en aflevering ind i Athletic Club-feltet, hvilket gav anledning til klumpspil. Pedri udnyttede forvirringen til at udplacere Julen Agirrezabala med en fantastisk afslutning, som gav Barca yderligere 30 minutter til at jagte en plads i kvartfinalen.

Indskiftede Inaki Williams stod for den første chance i den forlængede spilletid, men Athletic Club-angriberens skød sneg sig forbi målstolpen. Herefter var det en anden indskifter, Barca-backen Sergiño Dest, som kom til fadet, men selvom Agirrezabala var malplaceret, nåede han alligevel at redde amerikanerens skudforsøg.

Kort før pausen i den forlængede spilletid var der endnu engang drama på San Mamés. Der blev appelleret for, at Alba havde taget armen til hjælp i det lille felt, og en VAR-gennemgang konkluderede, at der var straffespark til Athletic Club. Muniain svigtede ikke fra 11-meterpletten og blev dermed dobbelt målscorer.

Det var et Barca-mandskab i knæ, som tog hul på kampens måske sidste kvarter. Pedri og indskiftede Ansu Fati måtte udgå med skader – førstnævnte blev erstattet af Martin Braithwaite. Danskeren kunne dog ikke forhindre Athletic Club i at gå videre til kvartfinalen i Copa del Rey – på bekostning af den catalanske storklub.

Torres så ganske vist ud til at udligne for Barca, men den tredje udligning i kampen for gæsternes vedkommende blev ikke en realitet. Det tidligere Mancester City-talents andet mål i kampen blev underkendt, fordi den unge spanier var offside. Det underkendte mål viste sig at blive Barcas sidste krampetrækning på San Mamés.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

ANNONCE