Fodbold nyheder

Uniteds rivalisering med Liverpool førte til Villa-exit

Af Kasper Leif Pedersen

Englænderens agent mener, at den historiske rivalisering skulle være direkte årsag til skiftet væk fra Aston Villa.

Article image
Ritzau-Scanpix

Axel Tuanzebe skiftede i denne måned fra Aston Villa til Napoli i Serie A på en lejeaftale for resten af sæsonen. Den 24-årige forsvarsspiller har siden 2015 været på kontrakt i Manchester United, hvor det er blevet til flere succesfulde lejeophold hos Birmingham-klubben.

Dog ligesiden, at Liverpool-legenden Steven Gerrard blev Villa-manager, så har udsigten til spilletid været minimal. Dette førte som nævnt også til et skifte væk fra Birmingham - dog mener Tuanzebes agent Dimitri Tuanzebe, at rivaliseringen mellem Manchester United og Liverpool, førte til englænderens exit - det udtaler han til ESPN:

- Han (Tuanzebe,red.) er elsket af fansene, da han stærkt bidrog til klubbens succes i Championship, hvor han var en af nøglespillerne, der hjalp Villa med at vende tilbage til Premier League. Men efter Gerrards ankomst til Villa Park, føltes det som om rivaliseringen mellem United og Liverpool kom det til livs, siger han.

Dimitri Tuanzebe, som er også Axel Tuanzebes bror, mener at hans klient skal spille i et miljø, hvor vilkårerne er fair:

- For at undgå tvivl, så var Axel meget åben for at blive i Villa - han elsker fansene, og at være i Birmingham. Men han har også en karriere, som han kun kan opbygge, samt nå sit fulde potentiale i et miljø, hvor mulighederne for at spille er fair, slutter agenten.

Steven Gerrad blev manager for Villa den 13. november 2021.

Mere om Axel Tuanzebe

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik