Belgien - Portugal

Europa: EM
Belgien T. Hazard (42)
Estadio Olímpico de Sevilla Fuld tid1-0Tilskuere: 11.504
Portugal
Lineup

Mangel på etikette:
Cristiano Ronaldo kyler IGEN anførerbind til jorden

Af Philip Sinkbæk Jensen

Cristiano Ronaldo var ikke tilfreds med udfaldet, da de forsvarende EM-mestre fra Portugal og verdensstjernen blev ekspederet ud af EM2020. I frustration tyrede Ronaldo igen sit portugisiske anførerbind til jorden, hvorpå portugiseren nu møder både kritik og sympati for handlingen.

Article image
Ritzau-Scanpix

36-årige Cristiano Ronaldo kan meget vel have spillet sin sidste kamp ved en EM-slutrunde nogensinde, da Belgien med en 1-0-sejr slog Portugal ud af turneringen. Frustrationerne fra Ronaldo var til at mærke og anskue, da landsholdsanføreren ikke opretholdte etikette, da han smed det portugisiske anførerbind til jorden, som stjernen har gjort så mange gange tidligere, når Portugal kommer i modvind.


Det er nemlig ikke første gang, at Ronaldo viser denne adfærd som kaptajnen, der gambler med sin autoritet og virke som anfører. Senest var det i VM-kvalifikationskampen mod Serbien, hvor Ronaldo forlader banen før tid, da portugiseren fik annulleret et mål til 3-2, der herefter tyrer sit anførerbind til jorden og barnligt forlader banen i raseri. UEFA truede herefter med sanktioner mod Ronaldo, da handlingerne kunne anses som enten stødende eller af voldelig karakter.

Ronaldo fik ingen sanktioner mod sig efter Serbien-episoden, og det gør portugiseren heller ikke denne gang. Hovedpersonen selv er blot i kontakt med sine følelser, der som landsholdsanfører har ambitionen om at føre Portugal til den næste sensation så længe, at han er aktiv spiller. Ronaldo var nemlig på tasterne kort tid efter Portugals exit, da stjernen udtrykte sig gennem sin Instragram-profil:

- Vi fik ikke det resultat, som vi gerne ville have, og vi udkig løbet tidligere end vi ville. Dog er vi stolte over vores rejse. Vi gav den alt, vi kunne, for at genvinde titlen som europæisk mester. Med den svære gruppe, så beviste vi, at vi stadigvæk kan bringe meget glæde til det portugisiske folk, skriver Ronaldo i sit opslag, og fortsætter:

- Vi løb og kæmpede for dem (det portugisiske folk, red.), så vi kunne leve op til den tillid, som de de har givet os. Det var desværre ikke muligt at gå hele vejen, som vi alle ønskede os, men det efterlader os med en oprigtig og dyb taknemmelighed. Tillykke til Belgien, og held og lykke med det resterende turnering. Hvad der angår os, så kommer vi stærkere tilbage. Forza Portugal, skriver Ronaldo afslutningsvist.Belgien
(3-4-2-1)
1Thibaut Courtois
2Toby Alderweireld
3Thomas Vermaelen
5Jan Vertonghen
15Thomas Meunier
8Youri Tielemans
6Axel Witsel
16Thorgan Hazard ↩90
7Kevin De Bruyne ↩48
10Eden Hazard (C) ↩87
9Romelu Lukaku
Bænk
12Simon Mignolet
13Matz Sels
20Christian Benteke
23Michy Batshuayi
24Leandro Trossard
25Jeremy Doku
4Dedryck Boyata
18Jason Denayer
11Yannick Carrasco ↪87
14Dries Mertens ↪48
19Leander Dendoncker ↪90
26Dennis Praet
Portugal
(4-3-3)
1Rui Patrício
20Diogo Dalot
3Pepe
4Rúben Dias
5Raphaël Guerreiro
8João Moutinho ↩55
26João Palhinha ↩78
16Renato Sanches ↩78
10Bernardo Silva ↩55
7Cristiano Ronaldo (C)
21Diogo Jota ↩70
Bænk
12Anthony Lopes
22Rui Silva
9André Silva ↪70
23João Félix ↪55
2Nélson Semedo
6José Fonte
25Nuno Mendes
11Bruno Fernandes ↪55
13Danilo Pereira ↪78
18Rúben Neves
19Pedro Gonçalves
24Sérgio Oliveira ↪78

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Ajax - BeşiktaşChampions League - Dortmund - Sporting CPChampions League - Milan - Atlético MadridChampions League - Paris SG - Manchester CChampions League - Porto - LiverpoolChampions League - Real Madrid - SheriffChampions League - Atalanta - Young BoysChampions League - Bayern München - Dynamo KievChampions League - Benfica - BarcelonaChampions League - Juventus - Chelsea