K. Sulemana (66), X K. Sulemana (84), S. Adingra (90)
F. Onyeka (29), S. Kaba (45), P. Sisto (54)
Henrik Varbøl Andersen

FCN sparkede gang i guldduellen i VAR-drama

VAR kom positivt i fokus, da Nordsjælland sendte mestrene hjem med et nederlag i bagagen, i en kamp som bød på hele to VAR-straffespark til hjemmeholdet.
Hjemmeholdet fandt hurtigt deres normale og stærke udtryk, og gæsterne havde svært ved at fange de små vævre og teknisk dygtige Nordsjælland-spillere. Nordsjællands satte flere flotte angreb godt op, og splittede gæsterne ad, men skarpheden manglede enten med den sidste aflevering eller afslutningen.

Men når nu hjemmeholdets angribere ikke kunne score, så var det alligevel forløsende for dem, at et af deres mange flotte angreb udløste 1-0 scoringen. En fremragende dybdebold fra Mads Thychosen sendte Oliver Villadsen afsted mod baglinjen. Hans knaldhårde indlæg sendte Frank Onyeka i eget net med skinnebenet.

Det sendte nu ”Ulvene” i offensiven og lige før pausefløjtet lykkedes det så foran hjemmeholdets mål at få scoret. En returbold havnede hos Jens Lys Cajuste, som med sin førsteberøring fandt Sory Keba i feltet, og han trykkede af første gang, og sikrede gæsterne udligningen lige inden pauseteen.

Nordsjælland-stilen med at bygge op langs jorden koster indimellem, og det skete efter ti minutter af anden halvleg. Ulrik Yttergaard Jenssen smed bolden lige i fødderne på Erik Sviatchenko, som hurtigt spillede videre til Mikkel Anderson, som uselvisk vippede bolden til Pione Sisto, der for anden kamp i træk scorede for mestrene.

Alt var vendt på hovedet, og det var nu de forsvarende mestre, der dominerede opgøret med en stærk fysisk præstation. Men de offensive talenter hos hjemmeholdet er svære at holde nede. Norske Andreas Schjelderup snoede sig forbi Alexander Scholtz og Frank Oneyka. Sidstnævnte kastede sig ned og fejede benene væk under den unge nordmand.

Dommer Aydin Uslu vinkede dog afværgende i første omgang, men VAR gav lyd fra sig, og efter en kort gennemgang på skærmen var Uslu ikke i tvivl. Straffesparket svigtede det ghanesiske stortalent Kamal Deen Sulemana ikke på, og udligningen var en realitet.

Mål ændrer kampe, og det var ingen undtagelse i dagens Superliga-opgør. Pludselig var hjemmeholdet helt med igen, og det ene efter det andet angreb rullede ned mod Midtjylland-defensiven. Nordsjælland fik igen for meget plads, og gæsterne havde svært ved at finde rytme.

Med otte minutter tilbage af opgøret indtraf der endnu mere VAR-drama. Et indlæg nåede Mads Thychosen højest på, mens Jonas Lössl boksede ved siden af bolden og direkte ind i ansigtet på Thychosen. Igen måtte VAR viske Usul i øret, at han skulle ud og kigge på skærmen.

Det brugte han ikke lang tid på, før han igen pegede på pletten. Endnu engang var der dømt duel mellem Sulemana og Lössl. Ghaneseren var ikke skarp i denne situation og hamrede bolden på overliggeren, hvorefter den sprang i spil igen.

Med tre minutter igen blev straffeskurken Sulemana hevet ud og erstattet med Simon Adingra. Det viste sig at være en genialitet fra cheftræner Flemming Pedersen, for Adingra skulle blot bruge et minut på plænen, før han gjorde sig til matchvinder.

En velgennemført omstilling bragte Adingra helt fri med Lössl, og her svigtede han ikke, og sendte chokbølger gennem Claus Steinlein og resten af FC Midtjylland delegationen på tribunen. Mestrene forsøgte at komme frem, men det unge hjemmehold forsvarede sig mesterligt, og hentede de tre point.

VAR gjorde sit arbejde i aftenens kamp og hjalp i denne omgang Aydin Uslu med de korrekte kendelser, og det har nu gjort at guldkampen igen åben, og der er nu kun et point mellem FC Midtjylland og Brøndby i toppen af Superligaen.