Det læser brugerne på INDKAST lige nu

VM Kvalifikation Europa
M. Braithwaite (13), J. Wind (67)
Christian Bang Jensen

Optakt: Israel - Danmark

Torsdag aften åbner Danmark VM-kvalifikationen mod Israel i Tel Aviv, og der skal helst point på tavlen fra start. Men det bliver ikke en walkover for de danske drenge.
Kommentar:
Så er det nu! Kvalifikationen til det meget omdiskuterede VM i 2022 i Qatar begynder, og om man er enig eller uenig i en boykot af turneringen, så ruller bolden i Israel torsdag aften.

Kasper Hjulmand kom godt fra land som landstræner ved at blive to’er i den svære Nations League-gruppe med Belgien, England og Island. Her blev det til tre sejre, en uafgjort og to nederlag (begge til suveræne Belgien) i en periode, der også talte to sejre i venskabskampe mod Færøerne og Sverige. Ydermere blev det til fem clean sheets i de første otte kampe. En mere end godkendt start for den nye landstræner, men nu gælder det for alvor, når vejen mod Qatar begynder i Israel.

Det israelske landshold har ikke den store historie og eneste gang man har kvalificeret sig til en slutrunde, var til VM i 1970. Til den kommende EM-slutrunde var man dog tæt på, men efter en dramatisk straffesparkskonkurrence mod Skotland røg man ud af playoff-turneringen.

Det fortæller dog en historie om et Israel, der efterhånden har fået skabt sig et meget interessant landshold. Derfor er det langt fra en walkover for de danske drenge.

Især i angrebet står de knivskarpe Munas Dabbur fra Hoffenheim og Eran Zahavi fra PSV Eindhoven som en stor trussel for Simon Kjær og det øvrige danske forsvar, men også på midtbanen er der interessante spillere at holde øje med i form af 21-årige Manor Solomon fra Shakhtar Donetsk.

Overfor Tipsbladet har Kasper Hjumand fortalt, at Israel gennem længere tid har været inspireret af østrigsk fodbold takket være Willi Ruttensteiner, der nu er blevet landstræner. Israel er et hold, der kan lave resultater mod de bedste, og landstræneren forventer også, at de rød/hvide kommer til at løbe efter bolden, fordi Israel er stærke i pasningsspillet.

Kvalifikationen får en hård start med tre kampe på en lille uge, og derfor har Kasper Hjulmand allerede udtalt, at der vil blive roteret på holdet, men det er nu alligevel vigtigt at komme godt fra start. Selvom, der har været tvivl om Christian Eriksen og Kasper Dolberg, må det dog forventes, at i hvert fald Inter-stjernen er med fra start.

De øvrige hold i kvalifikationsgruppe F er Østrig, Skotland, Moldova og Færøerne.

Skader og Karantæner:
Fra den danske bruttotrup er fire spillere placeret på tribunerne forud for kampen mod Israel. Der er tale om Robert Skov, Henrik Dalsgaard, Nicolai Boilesen og Marcus Ingvartsen, der er efterudtaget på grund af en skade hos Andreas Cornelius. Der har ikke været meldt nogle skader i den israelske landsholdslejr.

Bud på kampens profil:
Der skal bare lukkes ned for PSV-spilleren Eran Zahavi. Syv mål i syv kampe står angriberen noteret for, men holder Simon Kjær, Andreas Christensen og Kasper Schmeichel ham nede er Danmark kommet rigtig langt, og det danske forsvar har vidst sig stærkt under Kasper Hjulmand. Derfor bliver kampens profil forsvarsgeneralen Simon Kjær, der skal holde styr på Eran Zahavi.

Bud på kampens resultat:
Selvom Israel i denne optakt er blevet talt op, er Danmark stadig favoritter. Den nemmeste vej til VM ligger i at vinde gruppen, og derfor skal der helst tre gode point på tavlen allerede torsdag aften, selvom det er på en svær udebane, hvor der kommer tilskuere på stadion. En stærk dansk defensiv, en hård kamp på midten og forhåbentlig et godt gennemspillet angreb giver en målfattig affære, men hvor Danmark trækker sig sejrsrig ud. 1-0 til Danmark.

Kampen spilles torsdag kl. 18.00 på Bloomfield Stadium, i Tel Aviv i Israel og dømmes af den engelske dommer Craig Pawson.

Kampen kan ses på Kanal 5 og Discovery Plus.

Husk at du efterfølgende kan se det danske U/21-landshold møde Frankrig ved U/21-EM. Læs optakten til det opgør her.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER