FC Nordsjælland - Randers

Danmark: Superligaen
FC Nordsjælland J. Amon (85)
Right to Dream ParkFuld tid1-0
Randers
LineupReferat

Tidligere Arsenal-forsvarer:
Kærligheden førte mig til FC Nordsjælland

Af Raymund Nelausen

Johan Djourou fik i dag debut i Superligaen for FC Nordsjælland, da han var med til at besejre Randers FC med 1-0. Den tidligere Arsenal-spiller fortæller til Indkast.dk, at det var kærligheden til spillet, som fik ham til at skifte til klubben.

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix

I aftenens 1-0—sejr over Randers FC gav FC Nordsjælland Superliga-debut til Johan Djourou. Den tidligere Arsenal-forsvarsspiller spillede en flot kamp og blev endda kåret til kampens bedste spiller af hjemmeholdets egne fans. Det var da også en glad Djourou, som Indkast.dk fangede efter kampen.

- Første kamp, første sejr og clean sheet. Det kunne ikke have gået bedre. Det var ikke den bedste kamp, som vi spillede, men i sidste ende er det de tre point, som er vigtigst. Vi kunne have været mere kyniske ved vores chancer, men sådan er fodbold, og vi er glade for de tre point.

- Holdet, som vi spillede imod, kæmpede rigtigt godt, så man bliver nødt til at være klar i hver eneste minut. Og vi viste, at det er noget, som vi kan. Vi kunne have scoret tidligere, men vi var tålmodige og blev ved med at kæmpe, og det gjorde forskellen, udtalte Johan Djourou.

Forsvarsspilleren var en vigtig mand i FC Nordsjællands bagkæde, hvor han gjorde livet surt for Randers´ angribere. Især i luften var Djourou stærk og viste, at han stadig har gode kvaliteter, selvom det var lang tid siden, at han senest havde spillet en kamp på dette niveau.

- Når man tænker over, at det var min første kamp efter lang tid ude, handler det meget om selvtillid. Det gælder om at arbejde hårdt, når man vil spille på det højeste niveau.

- Jeg har trænet med holdet lidt tid nu og lært holdets taktik og de nye positioner, men jeg har erfaring med at lære hurtigt, og jeg elsker at lære nye ting. Og i dag viste jeg, at jeg var klar til at spille og hjælpe holdet.

Det kom som en overraskelse for mange, da FC Nordsjælland præsenterede Johan Djourou som ny spiller i klubben. Efter kampen blev schweizeren da også spurgt om, hvorfor han netop valgte Farum-klubben.

- Det vigtigste for mig er kærligheden til spillet. Det er lige meget, hvor du spiller. Når du spiller professionel fodbold, kan det være i den danske Superliga, tysk eller engelsk fodbold. Det handler om kærligheden og intensiteten.

- FC Nordsjælland spiller med en masse intensitet, og det så vi også i dag. Det er, for mig, det eneste, der betyder noget, og jeg bliver kun bedre her. Det var også en af grundene til, at jeg ville til klubben, fortalte Johan Djourou efter sin debut.

FC Nordsjælland
(3-4-3)
1Peter Vindahl-Jensen
4Kian Hansen (C)
28Johan Danon Djourou-Gbadjere ↩65
3Ulrik Jenssen
2Mads Thychosen ↩46
8Magnus Andersen
14Mohammed Diomande ↩82
34Martin Frese
12Isaac Atanga ↩65
29Joachim Rothmann ↩64
10Kamal Deen Sulemana
Bænk
30Martin Vantruba
7Mikkel Rygaard Jensen ↪64
25Ivan Mesík ↪65
6Jacob Christensen
23Oliver Villadsen ↪46
24Jonathan Amon ↪65
41Abu Francis ↪82
Randers
(3-5-2)
1Patrik Carlgren
5Mathias Nielsen ↩88
2Simon Graves
11Erik Marxen (C)
7Mikkel Kallesøe
20Vito Hammershøj-Mistrati ↩78
6André Rømer
22Mathias Greve ↩88
17Jesper Lauridsen
45Marvin Egho ↩68
99Al-Hadji Kamara
Bænk
25Jonas Dakir
10Tosin Kehinde ↪78
21Bassala Sambou ↪68
15Bjorn Kopplin ↪88
14Frederik Lauenborg
18Tobias Klysner ↪88
19Oliver Kristensen

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik