J. Amon (85)
StillingReferat
Raymund Nelausen

Sen scoring sikrede FCN tre vigtige point

På Right to Dream Park lignede det længe et uafgjort resultat mellem FC Nordsjælland og Randers FC, men en sen scoring fra Jonathan Amon gav hjemmeholdet alle tre point.
Der var fuld fart på fra første fløjt, da FC Nordsjælland tog imod Randers FC på Right to Dream Park. Begge mandskaber ville fremad og jagtede en hurtig scoring, men ingen formåede rigtig at blive farlig foran mål i startfasen.

Første store chance i opgøret kom efter 17 minutter, hvor FC Nordsjællands Isaac Atanga driblede mod mål. Her havde flere af Randers-spillerne svært ved at stå fast på kunstgræsset, og Atanga fik både Erik Marxen og målmanden, Patrick Carlgren, til at se uheldige ud. Den store chance løb dog ud i sandet, da Atanga ikke fik afsluttet hurtigt nok og kunne se sit skud blive reddet på stregen.

I den anden ende forsøgte Randers at udnytte deres to fysisk stærke angribere på toppen med høje bolde. Det var dog guf for FC Nordsjællands nye forsvarsspiller, Johan Djourou, der vandt de fleste af hans luftdueller. Den tidligere Arsenal-spiller var sikker i bagkæden og bidrog til, at Randers ikke fik de store tilbud.

Man kunne godt være i tvivl om, hvorvidt FC Nordsjælland-profilen Kamal-Deen Sulemana var på banen, da ghaneseren var usynlig gennem første halvleg. Men kort tid før pausefløjt dukkede Sulemana pludselig op ud af det blå. Efter et par driblinger sparkede han fra kanten af feltet mod mål, som tvang Carlgren til at hive en flot redning frem.

Det var også halvlegens sidste chance i en halvleg, som ikke var imponerende fra nogle af mandskaberne, og dermed kunne dommeren, Benjamin Willaume-Jantzen, sende de to hold til pause i Farum.

I anden halvleg var det tydeligt at se, at Randers generelt har det svært i Farum. Kun en enkelt gang på 20 forsøg har de vundet mod FC Nordsjælland på udebane, og i aften var de også presset af hjemmeholdet. FC Nordsjælland var farligst og lignede mere et mandskab, der gik efter tre point end Randers, som virkede tilfredse med det ene point.

Det kom også til udtryk i slutfasen, hvor FC Nordsjælland pressede på for en scoring, imens Randers´ forsvarsspillere kæmpede alt, hvad de havde lært for at få point med hjem til Jylland.

Forløsningen i Farum kom dog seks minutter før tid, hvor FC Nordsjælland fangede Randers på en omstilling. Det udnyttede indskiftede Jonathan Amon, som fra kanten af feltet sparkede bolden over i det lange hjørne uden nogen chance for Carlgren. Det endte også med at blive kampens enlig scoring, og dermed vandt hjemmeholdet 1-0 over Randers FC.