LineupsReferat
Troels Drasbech

Danmark bankede Færøerne på 25 minutter

Flere debutantscoringer fandt sted til dagens venskabskamp mellem Danmark og Færøerne.
Inden det danske landsholds kampe mod Island og Engalnd i Nations League, stod de danske drenge over for Færøerne i en venskabskamp på MCH Arena i Herning - kampen blev endda spillet foran et sporadisk publikum, der havde fået adgang til stadion.

Kasper Hjulmand startede med et blandet mandskab af rutinerede og forholdsvis nye ansigter, hvilket kunne mærkes i starten, da landsholdet ikke skabte de store chancer i de indledende 20 minutter.

Det skulle dog ændre sig, da Andreas Skov Olsen modtog riposten fra et indlæg af Martin Braithwaite, og den unge debutant sparkede til bolden første gang - bolden endte i kassen via en afrettelse fra en modstander, hvilket betød debutmål af Bologna-spilleren.

Fem minutter senere var Skov Olsen igen på spil, da han opsnappede en aflevering på kanten af feltet for efterfølgende at blive tacklet inde i feltet - straffesparket satte Christian Eriksen ind til trods for dårlig eksekvering.

Det danske landshold var spillet godt varme, og Braithwaite fandt fem minutter senere med en flot stikning en fri Joakim Mæhle, der med et flot træk ind i banen placerede bolden uden for målmandens rækkevidde - endnu en spiller med sit første landskampsmål i sin blot anden landsholdskamp.

Skov Olsen havde en rigtig flot halvleg, og kort inden pausen fandt han med et flot indlæg en helt fri Andreas Cornelius, som med lethed kunne pande bolden ind i et tomt mål til pausestillingen 4-0 - fire mål på 25 minutter af landsholdet.

Anden halvleg stod udelukkende på Danmarks præmisser, hvor de største muligheder tilfaldt Braithwaite, der headede bolden på overliggeren kort inde i anden halvleg samt Andreas Christensens farlige hovedstød fra et hjørnespark med 10 minutter tilbage af kampen.

Jonas Wind fik også sin debut på det danske A-landshold, da den unge FCK-angriber spillede de sidste 20 minutter, i en kamp Danmark vandt komfortabelt med 4-0.