Barcelona - Napoli

Europa: Champions League
Barcelona C. Lenglet (10), L. Messi (23), L. Suárez (Str. 45)
Camp NouFuld tid3-1
Napoli L. Insigne (Str. 45)
OptaktLineup

Optakt:
Barcelona - Napoli

Af Christian Kern Hansen

Indkast.dk bringer her en optakt til stormødet mellem Barcelona og Napoli lørdag-aften.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:
Endelig er Champions League tilbage på sendefladerne efter corona-pandemien som så meget andet også fik sat en stopper for den videre afvikling af verdens fineste klubturnering. Denne kamp mellem Barcelona og Napoli er ganske interessant, da begge mandskaber i denne sæson ikke har præsteret det man har kunne forvente af to så store europæiske klubber. Mens Napoli måtte tage til takke med en syvendeplads i den hjemlige Serie A, så måtte Barcelona se ærkerivalerne fra Real Madrid løfte La Liga-trofæet i denne sæson. Man kan derfor forvente to mandskaber der vil ud at revanchere en mindre acceptabel sæson, og især Barcelona er pisket til sejr, hvis indeværende sæson ikke skal blive en sæson der går i glemmebogen for catalanerne. Første kamp mellem de to mandskaber endte med et 1-1-resultat i Napoli, og med resultatet fra det første møde og det generelle spillermateriale i mente, må det konkluderes, at Barcelona er favoritter forud for det ekstremt vigtige møde med Napolitanerne.

Karantæner og skader:
Barcelona:
Hjemmeholdet Barcelona er en smule hårdt ramt til mødet med italienerne, da flere spillere sidder ude med skader, og nogle spillere er også tvivlsomme til den vitale dyst med Napoli. Den franske midtstopper Clément Lenglet er tvivlsom til kampen. Det samme er Antoine Griezmann og midterforsvareren Ronald Araújo. Derudover ligger det fast, at Barcelona-stopperen Samuel Umtiti ikke er til rådighed for Barcelona-træneren Quiqui Setién. Han sidder ude med en skade, og det samme gør landsmanden Ousmané Dembélé.

Barcelona må også se bort fra de to midtbaneprofiler Sergio Busquets og Arturo Vidal, der begge er karantæneramt forud for kampen.

Napoli:
Kigger man på Napolis trup til kampen, så er italienerne noget mere skånet for skader og karantæner sammenlignet med Barcelona. Den græske midtstopper Kostas Manolas er ikke til rådighed for Napolitanerne, mens både midtstopperen Maksimović og klubikonet Lorenzo Insigne er tvivlsomme til lørdagens kamp.

Forventede startopstillinger:
Barcelona (4-3-3):
Ter Stegen - Semedo - Piqué - Lenglet - Alba - Roberto - Rakitić - Puig - Fati - Messi- Suárez

Napoli (4-3-3)
Ospina - Di Lorenzo - Koulibaly - Maksimović - Rui - Ruiz - Lobotka - Zielinski - Callejon - Mertens - Insigne

Bud på kampens profil:
Napoli-profilen Dries Mertens kan meget vel gå hen og blive kampens profil med hans hurtige antrit og hans imponerende teknik, og han kan meget vel blive hjernen bag de muligheder og de problemer som han kan forårsage et Barcelona-forsvar, der har været til at tale med på det seneste.

Bud på kampens resultat: 3-1 til Barcelona.

Kampen spilles på lørdag d. 8/8, og kan overværes på tv-kanalen TV3+, samt stramingtjenesten Viaplay. Kampens dommer er tyrkiske Cüneyt Çakır.


Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik