Fodbold nyheder

Afgørelse i sagen om Manchester City og europæisk fodbold

Af Nicolai Christensen

For kort tid siden kom der en afgørelse i sagen om Manchester City og overtrædelsen af Financial Fair Play-reglerne.


Som de fleste forventede fik Manchester City medhold i deres appel, og det betyder, at Manchester City får ophævet deres karantæne fra europæisk fodbold. De vil altså være at finde i næste års Champions League, hvis de formår at slutte i top-4 i den bedste engelske række, som de rent matematisk ikke kan undgå. Straffen bliver i stedet en bøde på 75 mio. kroner, som faktisk også er nedsat fra den oprindelige bøde, der lå på 223 mio. kroner.

Det betyder at har man forventning om Champions League i næste sæson, så skal man ende i top-4, selvom det længe lignede at top-5 ville være nok. Har man forhåbninger om Europa League, er det syvende-pladsen man skal op og få fat i, som Sheffield United lige pt. er i besiddelse af.

Sky Sports reporter, Kaveh Solhekol, har været ude at udtale umiddelbart efter dommen blev afgjort, at dette ligner en tabersag fra CAS.

- Så længe at UEFA er bekymrede, vil disse Financial Fair Play-regler forblive, men hvis du ser på Manchester Citys klare sejr, så vil der være seriøse spørgsmålstegn over fremtiden for Financial Fair Play, lyder det fra Solhekol.

- Det er en klar sejr for Manchester City. Hvis du er en Manchester City-fan er det fremragende nyheder. Hvis du er Pep Guardiola, er det fremragende nyheder. De har ikke vundet sagen fuldstændig, da de stadig har modtaget en bøde, men det er stadig en klar sejr, siger Sky Sports reporter, Kaveh Solhekol.

Manchester City er placeret på andenpladsen og kan rent matematisk ikke ende uden for top-4. De vil altså være at finde i Champions League i næste sæson.


Mere om Manchester C

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik