Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Europa: Europa League
FT
1 - 1
(0 - 1)
FC København
Celtic
D. N'Doye (52), X J. Stage (79)
O. Édouard (14)
Tobias Mølgaard Sørensen

"Løverne" udnyttede ikke VAR

FC København mødte Celtic i Europa League, hvor et udsolgt Parken fik en underholdende kamp med høj intensitet og scoringer.
FC Københavns vigtigste kamp i foråret blev spillet her til aften, da de igen slog dørene op til Europa League, hvor skotske Celtic kiggede ind. Selvom temperaturen ikke var særlig høj, så betød det intet for stemningen. Der var udsolgt, og fansene skabte en fantastisk kulisse for de københavnske ”Løver”.

Sigurdsson havde fundet vej til startopstillingen, og han modtog en hjertelig velkomst af tilhængerne, der var glade for at se islændingen tilbage i den hvide trøje. Desuden fik VAR også sin officielle debut i Parken, og den skulle senere vise sig at komme i fokus.

Den tilbagevendte forsvarer var dog ikke helt vågen i kampens første minut, hvor han ikke fulgte med franske Edouard, der fik slået en bold i dybden, og han var efterfølgende alene med keeperen. Johnsson kom ud af sit mål og lukkede af med en klasse-redning, og returen havde forsvaret styr på.

Gæsternes brandvarme angriber havde ikke lyst til at stoppe med at teste den svenske målmand, og han fik endnu en mulighed få minutter senere, hvor Johnsson igen diskede op med en formidabel redning. Han holdt FC København inde i opgøret, hvor de i begyndelsen ikke kunne komme ud af Celtics høje pres.

Tredje gang blev lykkens gang for Edouard, der i midten af første halvleg bragte de skotske gæster foran. Det var et boldtab af Zeca, som førte til en lynhurtig omstilling, hvor de spillede rundt om modstanderens forsvar. McGregor sendte en flad aflevering på tværs til franskmanden, der med et frækt skud mod det lange hjørne udplacerede Johnsson.

Den første chance til hjemmeholdet tilfaldt Oviedo, der var gået væk fra sin back-position og med i angrebet, hvor han havde plads og tid til at sende en kvalificeret afslutning mod mål, men skuddet blev aldrig nogen udfordring for Forster.

Dommeren fløjtede halvlegen af, hvor FC København slet ikke fik noget at skulle have sagt, og Solbakken måtte gå i omklædningen og finde løsninger på de enorme defensive og offensive problemer.

Der blev ikke talt med små bogstaver i hjemmeholdets omklædningsrum, og det så man straks på grønsværen i starten af anden halvleg. Troen på egne evner var tilbage, og de trykkede speederen i bund. Efter lidt småspil på kanten af feltet fandt Falk en helt fri N’Doye, der bragte balance i regnskabet med et lumsk spark på indersiden af stolpen, som efterfølgende gik i nettet.

Duellen mellem Johnsson og Edouard var ikke færdig endnu, og angriberen slap væk fra sin direkte modstander og kom først på et hårdt indlæg, men keeperen stod godt placeret på kridtstregen.

I midten af anden halvleg skulle VAR gøre sit indtog i Parken, da hjemmeholdet appellerede for et muligt straffespark, og den russiske dommer gik ud for at se situationen igennem på sin skærm. Og han var slet ikke i tvivl, da han løb på banen igen. Han pegede på pletten. Stage skulle tage sig af københavnernes straffespark, men Forster havde læst afslutningen inde i buret.

Selvom hjemmeholdet forsøgte at presse på i slutminutterne, så blev det ikke til mere, og FC København har en vanskelig opgave foran sig, når de i næste uge skal til Skotland og spille returopgøret.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER