Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Europa League
FT
1 - 1
(0 - 1)
FC København
Celtic
D. N'Doye (52), X J. Stage (79)
O. Édouard (14)
Tobias Mølgaard Sørensen

Optakt: FCK - Celtic

”Løverne” håber på at rejse sig fra det kedelige Esbjerg-nederlag og tage hul på det nye europæiske eventyr med et fyldt stadion i ryggen, når formstærke Celtic kommer til den danske hovedstad.
Kommentar
Ståle Solbakken må være frustreret over starten på 2020 i FCK, hvor de tabte to af deres træningskampe 0-1, og dernæst startede Superligaen med et 0-1-nederlag på udebane til Esbjerg. Foråret skulle ellers sparkes i gang med lyn og torden, da de skal hale inde på FC Midtjylland, som selv begynder at trække længere og længere væk fra københavnerne i toppen af tabellen.

Selvom indkøbet af Kaufmann burde hjælpe holdet med at score mål, så blev Fischer ramt af en skade, der gør ondt værre for ”Løverne”. N’Doye virker til at have set bedre dage, selvom han formåede at bombe i efteråret, så ser han til tider slidt og træt ud. Santos og Sotiriou slås også med scoringsvanskeligheder, og der skal rettes op på alt dette, inden Celtic blæser til kamp i morgen.

Celtic har derimod været usårlige. De har uden problemer vundet deres seneste ni kampe i 2020, og har derfor været i kampform længe, hvor FCK virker kolde. Det er en enorm ulempe, at Solbakkens tropper ikke har spillet mere end én betydningsfuld kamp i det nye år. Skotterne har brandvarme Edouard klar til kampen, og han har et sandt blik for, hvor målet er.

FCK har derfor mange problemstilling, der skal tages hånd om. De skal kunne lukke ned for gæsternes farlige angribere og samtidig selv score på deres omstillingsmuligheder.
Historien kan københavnerne varme sig på, da de besejrede Celtic i Parken tilbage i 2006, hvor de med scoringer af Grønkjær, Allbäck og Hutchinson vandt 3-1, men al ære og respekt til det nuværende FCK-mandskab, så havde klubben en stærkere trup dengang.

Skader og karantæner
Ingen af holdene har spillere ude i skammekrogen, men begge hold har skadet spillere, hvor FCK må undvære en vigtig brik.

FCK har fortsat Boilesen, Wind og Mudražija ude, men Fischer er også blevet ramt af en skade, og det kan give Solbakken problemer i hans formationer.

Celtic har Johnston og Abd Elhamed ude, hvilket ikke vil være det største tab for gæsterne.

Forventet startopstillinger
FCK:
Johnson
Varela, Papagiannopoulos, Nelsson
Falk, Stage, Zeca, Biel
Sotiriou, N’Doye

Celtic:
Forster
Bitton, Ajer, Jullien
Forrest, Ntcham, McGregor, Brown, Taylor
Griffiths, Edouard

Kampens profil
Celtics franske angriber Edouard er giftig, og han vil skabe store problemer for københavnerne. Han har ikke scoret i de seneste to kampe for sit hold, men han vil altid få halve eller hele chancer, og han skal nok være motiveret til at score i Parken.

Kampens resultat
Indkast.dk spår en sejr til de skotske gæster, der vil vinde 1-0, og resultatet giver FCK håb til returopgøret. Det bliver en vanskelig opgave at holde Celtics offensive kræfter fra fadet, og derfor vil et 0-1-nederlag være en acceptabel præstation for ”Løverne”, der mangler kampform.

Kampen dømmes af russiske Sergey Karasev og kan ses på 6’eren torsdag kl. 18:55.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER