Fodbold nyheder

Avis:
Messi er bedre end United

Af Tobias Mølgaard Sørensen

Barcelonas Lionel Messi har i denne sæson været mere træfsikker på frispark, end Manchester United har været på straffespark.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter en sløv sæsonstart har den argentinske troldmand kommet sig over en skade og har scoret ni gange for Barcelona, og de fire af målene er kommet på frispark.

Han har altid været imponerende på direkte frispark, og han har scoret flere mål fra den position end Juventus, PSG og Real Madrid siden 2017.

Spanske MARCA og Transfermarkt har kigget efter nogle sjove sammenligninger, og det viser sig, at Lionel Messi i denne sæson har en succesrate på 40% på direkte frispark i La Liga.

Omvendt har Manchester United haft seks straffespark i deres Premier League-sæson, hvor de kun har scoret på to. Det giver dem en succesrate på 33,3 %, hvilket betyder, at Messi er bedre til at score på frispark, end Manchester United er til at score på straffespark.

Det blev Marcus Rashford og Anthony Martial, der ødelagde succesraten for ”De Røde Djævle”, da de begge brændte på Tim Krul i Norwich-målet.

Hvis du inkluderer Rashfords straffespark mod Chelsea i Carabao-cuppen og Martials mod Partizan Beograd i Europa League, så er Manchester United en smule bedre end Lionel Messi på frisparks positionen.

Mere om Lionel Messi

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik