Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Vidste du om... Mason Mount

Få her en række pudsige informationer omkring Manchester Uniteds nye nummer 7. Et nummer som han måske ikke har fået helt uden grund...
Manchester United har forstærket holdet med den dynamiske offensivspiller Mason Mount.

Den 24-årige englænder havde ligesom mange andre en turbulent sidste tid i Chelsea-kaosset, og havde en meget bleg sæson i 2022/23, hvor det kun blev til tre mål og to assists i Premier League.

Men Mount har mange år foran sig, og tiden vil vise om han kan sparke mere gang i sit indiskutabelt store potentiale i Manchester. Men hvordan har Mounts liv egentlig formet sig indtil nu?

Få et indblik herunder. For vidste du følgende om Mason Mount:

- at hans største fodboldidoler er Frank Lampard, Andres Iniesta og Luka Modric. Førstnævnte blev sidenhen hans manager.

- at han er bedste venner med landsholdskollegaen og West Ham-profilen Declan Rice. De lærte hinanden at kende, da de var otte år gamle på Chelseas fodboldakademi.

- at hans forældre er hardcore Portsmouth-fans. Mount er født i byen, og allerede som fireårig tog hans far ham med på hjemmestadionet Fratton Park for første gang.

- at han fik debut for England som 20-årig i en EM-kvalifikationskamp imod Bulgarien.

- at han vandt Champions League med Chelsea i 2021 i en sæson, hvor han var en af de bærende nøglespillere på holdet.

- at han var iblandt de 30 nominerede til Ballon d’Or-prisen i 2021.

- at han er meget inspireret af Cristiano Ronaldos frisparksteknik. I 2019/20-sæsonen scorede han et glimrende frisparksmål imod Wolves, hvorefter Chelsea delte en video af Mount fra barndommen, hvor han træner sin sparketeknik på Ronaldo-manér. Mount har desuden fået nummer 7 i United. Måske ikke helt tilfældigt?

- at han laver en del velgørende arbejde. Han har deltaget i kampagner imod digitale krænkelser, og han har været frontfigur for organisationen ”Together for short lives,” som hjælper familier med børn, der har alvorlige sygdomme.

- at han trods sin unge alder på 24 år allerede har spillet 129 kampe i Premier League. I dem har han lavet 27 mål og 24 assists.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER