Qatar
C. Gakpo (26), F. de Jong (49)
Anders Steindorff Vad

Forventeligt nederlag i kampen mod Nederlandene

Tirsdag aften klokken 16:00 lød fløjten på Al Bayt Stadium. Dette blev begyndelsen til enden for Qatar ved dette VM.
Op til kampstart fyldte der flere ting i medierne, når det kom til Qatar og deres VM-værtskab. I de internationale overskrifter fyldte særligt migrantdød, men også det faktum at Qatar er de dårligste værter VM-værter nogensinde, en del. Meget tydede på at der skulle ske noget helt magisk denne tirsdag aften, hvis fortællingen om VM i Qatar ikke skulle blive en fiasko.

Efter de to holds respektive nationalhymner havde lydt over det qatarske stadium, blev kampen fløjtet i gang, og aftenens skæbnesvangre kamp kunne begynde. Efter få minutter med hollandske støvler på bolden, kom det til kampens første afslutning. Og imod al forventning var det en bold sendt afsted fra Qatar. Den lander dog lige i hænderne på den nederlandske keeper Noppert.

Det næste stykke tid er Holland dominerende i kampen og har adskillige chancer. Dette bliver imidlertid brudt af en qatarsk chance på et hjørnespark.

Men i 27’ende minut sker det. Ovenpå en kort qatarsk kontra, stak det af for Hollænderne, og angriberen Cody Gakbo bragte de Orange foran til 1-0. Dette resultat burde Hollænderne være tilfredse med, da en 1-0 sejr vil kunne sikre at de vil kunne fortætte videre fra gruppespille med 7 point.

Efter tre minutter tillægstid fløjtes kampen af, og Holland er foran Qatar med 1-0. Meget forventeligt. Kampen var dog heller ikke efter første halvleg det man ville kunne kalde den store gyser, men måske det ville kunne ændres i anden halvleg.

Blot fire minutter var der spillet, da Frenkie De Jong gjorde det til 2-0 for Hollænderne. Efter et forfejlet målforsøg af Memphis Depay banker Barcelonaholdkammeraten den ind på nært hold, og udbygger føringen yderligere. Det ser nu sort ud for værtsnationen Qatar, og man kan ane endnu en fiasko ude i horisonten.

De næste minutter er der musestille på Al Bayt stadion. Denne stilhed vidner om det smalle håb for en sejr, som nu er svundet mellem fingrene på Qatars hjemmefans. I de efterfølgende minutter er Qatar ufarlige. På trods af en vil frustration fra den qatarske træner forbliver værtsholdets spil ufarligt, og kampen virker allerede afgjort.

I 68’ minut sker det så igen for hollænderne, Steven Berghuis scorer til 3-0. Målet bliver dog kort tid efter annulleret, da bolden på sin vej til målet strejfer Gakpos arm. Holland tager med det samme kontrollen på ny, og de er nu på vej til en førsteplads i gruppe A. Denne dominering viderefører de indtil kampen fløjtes af efter fem tillægsminutter af den gambianske dommer.

Qatar er endegyldigt ude af deres egen VM-slutrunde, og ender uden point, og er nu endegyldigt den værtsnation som har klaret sig dårligst nogensinde. Holland fortsætter videre til ottendedelsfinalerne som det bedste hold i gruppe A.