Fodbold nyheder

Golden Boy 2017: Hvor er de nu?

Af Daniel Fisker

Kasper Dolberg og Emre Mor var blandt de nominerede til Golden Boy-prisen i 2017. Vi tager her et tilbageblik på, hvordan det er gået de 10 bedste Golden Boys fra 2017.

Article image
Ritzau-Scanpix

10. Rodrigo Bentancur

Rodrigo Bentancur havde kun tilbragt få måneder i Juventus, da han blev nomineret til Golden Boy-prisen. Han blev en succes hos ”Den Gamle Dame”, inden han i januar 2022 blev købt af Tottenham Hotspor.


9. Federico Chiesa

Federico Chiesa er et produkt af Fiorentinas akademi, og han havde allerede spillet næsten 50 kampe for klubbens førstehold, da han blev nomineret til Golden Boy-prisen i 2017.

I 2020 skiftede Chiesa til Juventus, hvor han har spillet sig ind på det italienske landshold. I forbindelse med Euro 2020-slutrunden blev Chiesa belønnet med en plads på Turneringens Hold.

8. Emre Mor


Den tidligere tyrkiske landsholdsspiller skiftede i sommeren 2016 FC Nordsjælland ud med Borussia Dortmund, hvor han blev nomineret til Golden Boy-prisen. I 2017 blev han så solgt til Celta Vigo, hvor han har været på noget af en rutsjebanetur.

Emre Mor, der er opvokset i Brønshøj, blev droppet fra førsteholdet af forskellige grunde, inden han blev udlejet til Galatasaray, Olympiakos og senest Fatih Karagümrük, som han denne sommer skifter til på en fri transfer.

7. Kasper Dolberg

Den danske landsholdsangriber blev spået en stor fremtid, da han var et færdigt produkt af Ajax-akademiet. Derudover scorede han 23 mål i 48 kampe som teenager.

I de næste par sæsoner var der ikke meget at råbe hurra for, inden Dolberg blev købt af Ligue 1-klubben Nice i sommeren 2019, og her har Dolberg fået karrieren tilbage på sporet.

6. Christian Pulisic

Christian Pulisic var fast mand hos Borussia Dortmund og havde fået sin debut på det amerikanske landshold, hvorfor han blev betegnet som et af de allerstørste talenter i 2017.

I 2019 blev han købt af Chelsea for at erstatte Eden Hazard, hvis sko han ikke helt har formået at fylde ud. Han er ikke desto mindre USA’s største stjerne forud for den kommende VM-slutrunde.

5. Gianluigi Donnarumma

Gianluigi Donnarumma var kun 18 år gammel, da han i 2018 blev nomineret til Golden Boy-prisen, men han havde allerede spillet mere end 80 førsteholdskampe for AC Milan.

I 2020 blev han nomoneret til Turneringens Spiller ved Euro 2020-slutrunden, mens han i 2021 modtog Lev Yashin-prisen for at være Europas bedste målmand.

I sommeren 2021 forlod Donnarumma AC Milan til fordel for Paris Saint-Germain, og i den forgangne sæson måtte han dele spilletiden med Keylor Navas.

4. Gabriel Jesus

Palmeiras-talentet blev sat i forbindelse med FC Barcelona, Real Madrid og Juventus, før han blev købt af Manchester City i 2017, hvor han blev udset som værende den langsigtede erstatning for Sergio Agüero.

Han har ikke ligefrem været fast mand i startopstillingen under Pep Guardiola, men ikke desto mindre har han scoret 95 mål i 236 kampe for ”The Citizens”.

Den nu 25-årige brasilianer rygtes i øjeblikket til Arsenal, efter Erling Haalands ankomst i Manchester City.

3. Marcus Rashford

Manchester United-profilen sluttede på andenpladsen – bag Renato Sanches – ved Golden Boy-uddelingen i 2016, og i 2017 måtte englænderen altså nøjes med tredjepladsen.

Marcus Rashford havde det svært under José Mourinho, inden han fik genrejsning under Ole Gunnar Solskjær. Den sidste sæson var et mareridt for Rashford, som måtte nøjes med fem mål i 32 kampe.

2. Ousmane Dembele

Ousmane Dembélé havde slået sit navn fast som et af verdens største talenter, inden han i 2017 blev købt af FC Barcelona for et milliardbeløb i 2017.

Den nu 25-årige franskmand blev købt som en direkte erstatning for Neymar, hvilket han ikke har formået at leve op til.

Han har været ramt af adskillige skadesproblemer, inden han i den forgangne sæson begyndte at vise smagsprøver på sit potentiale – under Xavi.

Denne sommer svirrer der rygter om en genforening med Dembélés træner fra Borussia Dortmund, Thomas Tuchel, som har overtaget managerposten i Chelsea.

1. Kylian Mbappe

Kylian Mbappé spilled en hovedrolle, da AS Monaco overraskende nåede semifinalerne i Champions League i 2017. Herefter blev han udlejet til Paris Saint-Germain, inden PSG købte Mbappé for mere end 1,3 milliarder kroner året efter.

I 2018 blev han verdensmester sammen med det franske landshold, og han har scoret mere end 200 mål i sin karriere, selvom han kun er 23 år gammel. Kylian Mbappé er tilsyneladende selvskreven til at vinde Ballon d’Or i en ikke så fjern fremtid.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik