Henrik Varbøl Andersen

Liverpool bookede semifinale-billetten

Jürgen Klopp havde valgt hele syv ændringer fra start, da han lod flere stjerner sidde på bænken i Champions League-returopgøret mod Benfica på Anfield.
Det startede rørende på et tavst Anfield, hvor der blev holdt et minuts stilhed for de 97 ofre for Hillsborough-tragedien, som indtraf i 1989. En tragedie som lige siden har været markeret hvert år af Liverpool-fansene, og som Benfica og Liverpool-spillerne markerede før kick-off.

Med en 3-1-sejr fra første møde i Portugal var ”The Reds” storfavoritter til at booke semifinalepladsen mod Villarreal. Lidt overraskende havde gæsterne valgt en henholdende taktik, og afventede Liverpool-fejl for så at forsøge at slå til på omstillinger. I det første møde åbnede den stærke stopper Ibrahima Konate scoringen på et flot hovedstød, og historien gentog sig i aftenens møde, da Konate nåede højest på et hjørnespark efter 20 minutter og sendte et jubelbrøl rundt på Anfield.

Ti minutter senere var den dog gal i Liverpool-defensiven, da en James Milner tackling røg hen til en helt fri Goncalo Ramos, som sikkert sendte udligningen i kassen og spændingen tilbage i opgøret. To scoringer mere til gæsterne og en forlænget spilletid ville være en realitet.

Målet gav dog ikke rigtig Benfica mere mod på tilværelsen, og hjemmeholdet dominerede fortsat med sporadiske chancer til følge. Der blev dog ikke scoret mere i de første 45 minutter, og dermed var ”The Reds” fortsat favoritten til semifinalen.

Liverpool kom selvsikre og kontrollerende ud til anden runde, og de gæstende portugisere virkede ikke som et hold, der for alvor troede på, at de kunne vende opgøret rundt. Det blev også markant sværere efter 55 minutter, da Firmino udnyttede en tværpasning fra Diogo Jota og sendte hjemmeholdet på sejrskurs igen.

Brasilianske Firmino har haft en svær sæson, men målet til 2-1 forløste måske noget hos ham. Han udnyttede en perfekt tværbold fra Kostas Tsimikas, og flugtede bolden i kassen til 3-1, og dermed den definitive afgørelse på aftenens opgør på Anfield.

Med små 20 minutter igen kiksede Liverpools høje forsvarslinje, som blev snydt af Roman Yaremchuk, der alene med Alisson driblede sig fri og scorede i det tomme mål. Det var dog i det samlede regnskab mest et trøstmål for Benfica, som kunne glæde sig over, at de ikke blev kørt helt over.

Med ti minutter igen svigtede forsvarslinjen så endnu en gang for hjemmeholdet, og det udnyttede Benfica-topscorer Darwin Nunez så til at udligne til 3-3, og lige pludselig var det hjemmeholdet som så rystede ud. Gæsterne skulle nu bruge to scoringer mere for at tvinge kampen ud i forlænget spilletid.

Det blev dog ikke til flere mål i opgøret og Klopp og resten af Liverpool-truppen kan nu vende fokus mod weekendens FA Cup-semifinale brag mod Manchester City på Wembley i London.