Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
3 - 3
(1 - 1)
Liverpool
Benfica
I. Konaté (21), R. Firmino (55), R. Firmino (65)
G. Ramos (32), R. Yaremchuk (73), D. Núñez (82)
Daniel Fisker

Optakt: Liverpool - Benfica

Liverpool skal forsøge at gøre arbejdet færdigt, når Benfica og deres brandvarme angriber besøger Anfield onsdag aften.
Kommentar:

Liverpool står med det ene ben solidt plantet i Champions League-semifinalerne, efter de slog Benfica 3-1 i Lissabon. Onsdag skal returkampen afgøres på Anfield, men i mellemtiden har Liverpool spillet storkamp i Premier League, hvor mesterskabsrivalerne fra Manchester City besøgte Anfield. Her endte det med et brag af en pointdeling. hvor enten Bayern München eller Villarreal i så fald kommer til at vente på ”The Reds”.

Benica-angriberen Darwin Núñez pustede en lille smule liv i Benficas semifinale, da Ibrahima Konaté sparkede hul i luften i sit eget felt, hvilket serverede bolden på et sølvfad for den talentfulde angriber, som kunne reducere til 2-1. Luis Díaz gjorde ganske vist skaden værre for Benfica, men håbet er således ikke helt dødt for Benfica, som dog har noget af en opgave foran sig onsdag aften.

Det er 20 år siden, at Liverpool er blevet slået ud efter knockoutkampe i europæiske turneringer, når ”The Reds” har vundet det første af to opgør. Anfield-klubben er gået videre fra 12 af den slags kampe siden da. I 2010 tørnede Liverpool og Benfica sammen i Europa League-kvartfinalerne, og her trak Liverpool det længste strå med en samlet sejr på 5-3. I 2006 – i Champions League-ottendedelsfinalerne – var det dog Benfica, som trak det længste strå med en samlet sejr på 3-0.

Hvis Liverpool lever op til sejren fra den første kvartinale, så bliver det enten Bayern München eller Villarreal, som kommer til at vente i semifinalerne. Det bliver mere end almindelig svært for Benfica at gå videre fra kvartfinalerne, hvis man kaster et blik i historiebøgerne, hvori der blandt andet står, at Lissabon-klubben kun har vundet to ud af de sidste 12 udekampe i Champions League.

Karantæner og skader:

Liverpool:

Jürgen Klopp har alle sine spillere til rådighed, når han og Liverpool-mandskabet skal forsøge at skaffe sig adgang til semifinalerne i Champions League. Fabinho pådrog sig en hovedskade i det første opgør mod Benfica, men han var kampklar, da Liverpool mødte Manchester City.

Benfica:

Benfica-træneren Nélson Veríssimo må fortsat undvære Lucas Veríssimo og Rodrigo Pinho. Forsvarsspilleren og angriberen er dog de eneste på skadeslisten hos Benfica, hvor Jan Vertonghen igen er til rådighed efter at have afsonet karantæne i Liga Portugal.

Bud på kampens profil:

Det var på mange måder Luis Díaz, som stjal showet i Lissabon, hvor han leverede ekvilibristiske driblinger, en assist og et mål, men Sadio Mané har sammen med Diogo Jota været de mest målfarlige i Liverpool-truppen på det seneste, så buddet om at være kampens Liverpool-profil er mange.

Hvis Benfica skal levere et mirakel på Anfield, så bliver det efter al sandsynlighed Darwin Núñez, der skal levere det. Den 22-årige uruguayaner pyntede på regnskabet i det første opgør, inden han leverede et hattrick i weekendens opgør mod bundproppen Belenenses.

Bud på kampens resultat:

Ombejlede Darwin Núñez er brandvarm i øjeblikket, så derfor kunne noget tyde på, at det igen bliver svært for Liverpool-forsvaret at holde ham fra fadet – selv på Anfield. Endnu mere tyder dog på, at Liverpool kommer til at gøre arbejdet færdigt på eget græs, så derfor bliver buddet herfra 2-1.

Kampen spilles onsdag den 13. april på Anfield i Liverpool og sparkes i gang klokken 21:00. Kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER