Fodbold nyheder

Ukrainsk landsholdsprofil beder om udsættelse

Af Daniel Fisker

Ukraine har ifølge en landsholdsveteran ikke tid nok til at forberede sig på de kvalifikationskampe i juni, som skal afgøre ukrainernes VM-skæbne.
Article image
Foto: Simon Wedege
Selvom der fredag aften blev trukket lod til VM-gruppespillet, så er det endnu ikke helt på plads, hvordan VM-grupperne ser ud, når VM-slutrunden sparkes i gang i november. En af grupperne, der endnu ikke er helt styr på, er Gruppe B, som foreløbig består af England, USA og Iran.


Den sidste plads i Gruppe B skal besættes af enten Wales, Skotland eller Ukraine. Sidstnævnte henstiller nu til, at man både udsætter den første kvalifikationskamp – mod Skotland – og den eventuelt efterfølgende playoff-finale mod Wales.

Ukraine skulle egentlig have mødt Skotland i marts måned, men dengang blev kampen udsat på grund af Ruslands invasion af Ukraine. Nu er det meningen, at Ukraine skal møde Skotland i juni, men nu understreger ukrainerne, at de har brug for mere tid.

Taras Stepanenko, som står noteret for 69 landskampe for Ukraine og repræsenterede landet ved sidste EM-slutrunde, har nu taget bladet fra munden. Han mener ikke, at han og resten af det ukrainske landshold kan nå at blive klar til at spille de afgørende kampe i juni.

Stepanenko har tilbragt næsten 12 år i Shakhtar Donetsk, hvorfor han og resten af det ukrainske landshold, hvoraf majoriteten spiller i den ukrainske Premier Liga, der har været suspenderet siden den 24. februar, ikke er i kampform i øjeblikket.

- Vi vil ikke være kendt som ofrene her. Vi er stærke og dygtige fyre. Alle har det fint, og vi kan præstere 100%, udtaler Taras Stepanenko ifølge The Athletic.


- Men det spørgsmål, jeg ville stille, går ud på, hvordan vi kan spille en så vigtig kamp, når man ikke har spillet en kamp i så lang tid.

- Enhver fodboldspiller ved, at når man bruger lang tid på at komme sig efter en skade, så gør det ingen forskel, hvor hårdt man arbejder i træningscenteret, eller hvor meget man løber. Alt er anderledes, når man kommer ud og spiller fodbold.

- Niveauet og styrken er måske ikke engang nok til en enkelt kamp, men vi bliver bedt om at spille to meget hårde kampe i løbet af – måske kun – fire dage for at nå til VM-slutrunden.

- Hvis der ikke er andre muligheder, er vi nødt til at spille.

- Men jeg tror, at det vil være ekstremt svært at opnå to positive resultater. Vi håber, at FIFA og UEFA anerkender dette synspunkt og udskyder kampene, hvilket vil give os mere tid til at forberede os.

32-årige Taras Stepanenko har spillet mere end 350 kampe for Shakhtar Donetsk, som han tidligere på sæsonen repræsenterede mod Real Madrid, Inter og Sheriff Tiraspol i Champions League-gruppespillet.

Mere om Donetsk

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik