Fodbold nyheder

Udskældt Arsenal-dynamo: Ingen kan stoppe mig

Af Daniel Fisker

Granit Xhaka har ikke tænkt sig at lade udefrakommende diktere, hvornår han skal forlade Arsenal.
Article image
Ritzau-Scanpix
Det er Granit Xhaka som – foruden Rob Holding og Mohamed Elneny – har spillet længst tid i Arsenal. ”The Gunners” købte den schweiziske midtbanedynamo i sommeren 2016, hvor Premier League-klubben betalte 335 millioner kroner for nu 29-årige Xhaka.


Hans tid i Arsenal har ikke ligefrem været en dans på roser, og hans fremtid i det nordlige London er usikker, hvilket blandt andet understreges af den begrænsede spilletid, Xhaka har fået i den igangværende sæson.

Arsenal-veteranen har dog ikke tænkt sig at lade udefrakommende bestemme, hvornår han skal forlade ”The Gunners”. Hans fremtid i det nordlige London er dog så sikker, at han slår fast, at han selv bestemmer, hvornår han forlader Arsenal.

- Jeg siger altid til mig selv: ”Den eneste, der kan stoppe mig, er mig selv”, udtaler Granit Xhaka ifølge Evening Standard.

- Selvfølgelig kan skader og sådanne ting stoppe mig. Men ingen kan stoppe mig – ingen udefra.

- Det er derfor, at jeg er stærk inde i mit hoved.


- Det siger jeg også altid til mig selv: ”Jeg bestemmer, hvornår jeg forlader klubben. Ikke fansene og ikke folk”.

- Så længe jeg er klar, og så længe jeg har det godt og kan hjælpe holdet, vil jeg være her. Men på grund af folk? På grund af dårlige beskeder? På grund af det, de gør – de taler og de skriver? Det er der ikke en chance for.

Xhaka har tidligere været på kollisionskurs med Arsenals fans. I oktober 2019 fandt den schweiziske midtbanedynamo vej til overskrifterne ved at holde hånden op til øret, da tilskuerne på Emirates Stadium buhede af ham.

Forholdet til fansene er dog blevet bedre siden da. I Arsenals seneste kamp spillede Xhaka alle 90 minutter, da ”The Gunners” vendte 0-1 til 2-1 mod Wolverhampton ved at score i 82. og 95. minut.

Granit Xhaka har i alt spillet 236 kampe for Arsenal, hvor han har bidraget med 13 mål og 21 assists, mens han i tidens løb også har indkasseret fire røde kort.

Mere om Granit Xhaka

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik