Chelsea - Plymouth

England: FA Cup
Chelsea Azpilicueta (41), Marcos Alonso (105)
Stamford BridgeFuld tid2-1Tilskuere: 76.238
Plymouth M. Gillesphey (8), X R. Hardie (Str. 118)
LineupReferatKampe

Drama på Stamford Bridge, da Plymouth var tæt på levere sensationen

Af Konrad Cornelius Rasmussen

Det var de forsvarende Champions League-mestre fra Chelsea mod nr. syv fra League One. Inden kampen på Stamford Bridge var der altså ikke mange, der spåede Plymouth de store chancer for videre avancement.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter en hektisk start på kampen var det dog miniputterne, der tog fusen på storholdet. Efter otte minutter blev et frispark skarpt slået ind i feltet, og den engelske forsvarsspiller Macaulay Gillesphey kunne lige akkurat snitte den udenom Kepa Arrizabalaga i Chelsea-målet. Nu var der altså lagt op til, at Chelsea skulle smide alt frem og presse sig til en udligning.


Chelsea-holdet, der ikke havde Thomas Tuchel på bænken grundet Covid-19, havde da også mange af de bærende spillere med, så det var ikke overraskende, at det nærmest endte i et sandt stormløb mod Plymouth´s mål. Presset og en boldbesiddelse på omkring 75 procent skulle også vise sig at give pote for Chelsea. En opfindsom aflevering af Mason Mount blev på fornemmeste vis afsluttet af den spanske Chelsea-kaptajn Cesar Azpilicueta. Forsvarsspilleren brugte hælen til at krølle bolden ind mod en fremragende Plymouth keeper.

I anden halvleg fortsatte Chelsea presset, og havde stadig bolden klart mest af tiden, men en kombination af utur for Mateo Kovacic, der to gange i kampen blev afvist af træværket, og en fuldstændig forrygende redning fra Plymouths keeper Michael Cooper, der sensationelt sørgede for, at Mason Mount ikke kunne sparke Chelsea i front, gjorde at kampen måtte ud i forlænget spilletid.

Første halvleg af den forlængede spilletid startede også med Chelsea som det dominante hold, men Plymouth viste også tænder og fik i flere omgange spillet rundt om Chelseas tremandsmidtbane. Dog skete det, der ikke måtte ske omkring det 107 minut. Et flot opspil af Chelsea endte med en bold i dybden til Kai Havertz, der fik kontrol over bolden og leverede et fint oplæg til Marcos Alonso. Spanieren kunne noget atypisk dreje bolden i mål med sin højre fod, og dermed var Chelsea foran. Derfor var der ikke mange tegn på, at League One-holdet skulle kunne komme videre i FA Cuppen.

Tegnet kom dog ca. 117 minutter inde i den forlængede spilletid. Malang Sarr nedlagde en Plymouth-spiller, og efter lidt VAR-check, så pegede dommer Simon Hooper på pletten. Ryan Hardie var manden, der skulle sparke straffet, men det var ikke veludført, og Kepa kunne nemt pille bolden. Til stor ærgrelse for Hardie og resten af Plymouth. Kort efter fløjtede kampens dommer kampen af og Chelsea fik dermed en snæver sejr. De er nu klar til 1/8-finalen i den prestigefyldte turnering.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik