RB Leipzig - Manchester C

Europa: Champions League
RB Leipzig D. Szoboszlai (24), A. Silva (71)
Red Bull ArenaFuld tid2-1
Manchester C R. Mahrez (77), K. Walker (83)
OptaktLineupKampe

Optakt: RB Leipzig – Manchester City

Af Carl-Emil Bromose

Indkast.dk ser frem mod den tidlige tirsdags-kamp i Champions Leagues gruppe A mellem et vaklende RB Leipzig-mandskab og et storspillende Manchester City-hold.

Article image

Kommentar:
Tirsdag klokken 18:45 venter der os et spændende opgør i Champions Leagues gruppe A. De regerende Champions League-finalister fra Manchester City, skal en smuttur til det sydøstlige Tyskland, hvor de skal møde et vaklende RB Leipzig-mandskab, der skal kæmpe for at bevare deres tredjeplads og deres fortsatte europæiske eventyr.

Det tyske Red Bull-hold står inden sidste gruppekamp med samme pointantal som belgiske Club Brugge, der samme tid tirsdag skal kæmpe for europæisk overlevelse mod et stjernespækket Paris Saint-Germain-hold på Parc des Princes. Leipzig har dog en bedre målscore, og vil ved pointlighed, efter de to sidste kampe, opnå kvalifikation til knockout-fasen i Europa League. Manchester City er derimod sikre på førstepladsen, da Paris Saint-Germain ligger fast på andenpladsen, og ikke kan nå ”The Cityzens” efter 1-2-nederlaget i Manchester tilbage i november.

RB Leipzig er inde i en svær periode, hvor de må tage sig med takke med 11. pladsen i Bundesligaen, efter en svær periode med nederlag til blandt andet TSG Hoffenheim, Bayer Leverkusen og senest Union Berlin. I alle tre kampe har Leipzig lukket mindst to mål ind, og klubben har siden sæsonstarten haft svært ved at holde nullet, efter at Dayot Upamecano og Ibrahim Konate forlod Leipzig-mandskabet til fordel for henholdsvis Bayern München og Liverpool. De dårlige resultater i Bundesligaen førte søndag til, at klubben offentliggjorde at amerikanske Jesse Marsch stopper som cheftræner med øjeblikkelig virkning, og det bliver derfor assistenttræneren Achim Beierlorzer der står på sidelinjen for Leipzig til tirsdagens opgør.

Manchester City derimod strøg lørdag aften til tops i Premier League efter en 3-1-sejr over Watford, og fortsætter dermed deres gode form med den syvende sejr i træk. Pep Guardiolas lyseblå tropper spiller med stor selvtillid, og har på trods af mangel på clean-sheets vundet deres kampe med overlegenhed og offensiv kvalitet, hvilket ses ved, at City har vundet seks ud af syv kampe med tre eller flere mål. Det store spørgsmål er, hvor store rotationer Guardiola vil lave i truppen, på baggrund af at klubben allerede er sikre på førstepladsen, og at december bliver en travl måned med hele seks kampe frem til og med den 1. januar. Man kan dermed forvente, at vigtige formstærke spillere som for eksempel Phil Foden eller Raheem Sterling vil blive sparret i tirsdagens CL-opgør.

Karantæner og skader:

RB Leipzig:
Amadou Haidara, ankelskade
Dani Olmo, hofteskade
Hugo Ramos, COVID-19
Ilaix Moriba, rygskade
Marcel Halstenberg, knæskade
Marcelo Saracchi, korsbåndsskade
Will Orban, COVID-19
Yussuf Poulsen, lægskade

Manchester City:
Benjamin Mendy, disciplinær karantæne
Ferrán Torres, fodskade
Liam Delap, ankelskade
Samuel Edozie, knæskade

Bud på kampens profil:
Bernardo Silva har været involveret direkte i syv mål i Manchester Citys sidste 10 kampe i alle turneringer, og han er i sit livs form i øjeblikket. Efter at have været rygtet væk i sommerens vindue sprudler den 27-årige portugiser nu af spilleglæde, og hvis han fastholder sin nuværende form, får RB Leipzig en ubehagelig hård dag på kontoret.

Et alternativ kunne være RB Leipzigs offensive midtbane-juvel, Christopher Nkunku, der fandt vejen til Manchester Citys målnet tre gange i det tidligere opgør. Hvis franskmanden finder samme formel frem igen, er han Leipzigs bedste bud på en matchvinder i opgøret.

Bud på kampens resultat:
Kampen har en ulige betydning for de to klubber, men Pep Guardiolas mandskab er notorisk kendt for deres vindermentalitet, og mon ikke også at der er et par spillere, som gerne vil vise den catalanske mestertræner, at de fortjener deres andel af spilleminutter. RB Leipzig vil satse på omstillinger, og udnytte at Manchester City formentligt vil spare en håndfuld nøglespillere. Herfra lyder buddet på en 2-1 sejr til Manchester City.

Kampen fløjtes i gang tirsdag aften klokken 18:45 på Red Bull Arena i Leipzig. Dommeren er schweiziske Sandro Schärer, og kampen kan ses på Viaplay.

Den første kamp på Etihad Stadium i Manchester endte 6-3 til Manchester City, og målene kan ses herunder:

RB Leipzig
(4-2-3-1)
1Péter Gulácsi (C)
22Nordi Mukiele ↪79
16Lukas Klostermann ↪46
32Joško Gvardiol
3Angeliño
27Konrad Laimer ↪63
44Kevin Kampl
18Christopher Nkunku
10Emil Forsberg ↪79
17Dominik Szoboszlai
33André Silva ↪86
Bænk
31Josep Martínez
21Brian Brobbey ↩79
2Mohamed Simakan ↩46
35Solomon Bonnah Owusu
39Benjamin Henrichs ↩79
14Tyler Adams ↩63
26Moriba Kourouma Kourouma ↩86
Manchester C
(4-3-3)
13Zack Steffen
2Kyle Walker
5John Stones
6Nathan Aké ↪87
11Oleksandr Zinchenko
8İlkay Gündoğan
25Fernandinho (C)
17Kevin De Bruyne ↪87
26Riyad Mahrez
10Jack Grealish
47Philip Foden ↪46
Bænk
31Ederson
33Scott Carson
7Raheem Sterling ↩46
3Rúben Dias ↩87
56Conrad Jonathan Egan Riley
97Josh Wilson-Esbrand
80Cole Palmer ↩87
87James Mcatee
90Roméo Lavia

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik