Fodbold nyheder

Rangers har holdt samtaler med hollandsk legende

Af Christian Bang Jensen

Den kommende manager for skotske Rangers kan meget vel blive den tidligere hollandske forsvarsspiller Giovanni van Bronckhorst. Det melder BBC søndag.
Article image
Ritzau-Scanpix
Med udnævnelsen af Steven Gerrard som ny Aston Villa-manager står de forsvarende skotske mestre Rangers uden manager, men klubben kan være få dage fra at skrive under med en ny. Det meddeller BBC søndag.


Ifølge det britiske medier har Rangers haft positive samtaler med den hollandske legende Giovanni van Bronckhorst, der nu menes at være favorit til jobbet.

Den 46-årige hollænder har en fortid i den skotske storklub, da han fra 1998 til 2001 var en del af et stærkt mandskab, inden han skiftede Glasgow ud med Arsenal.

Efter et par sæsoner i London fortsatte den hollandske forsvarsspiller sin karriere i FC Barcelona, hvor han var med til at vinde Champions League i 2006, inden han rundede en flot karriere af med tre år i favoritklubben Feyenoord.

Efter karrierestoppet har Giovanni van Bronckhorst haft to store trænerjobs. Først i Feyenoord fra 2015 til 2019, mens han i 2020 tog jobbet i kinesiske Guangzhou R&F.

Foruden hollænderen har de forsvarende skotske mestre også været forbundet med den tidligere Chelsea-spiller og -manager Frank Lampard, den tidligere Rangers-italiener Gennaro Gattuso samt Bodø/Glimt-cheftræneren Kjetil Knutsen. Alligevel synes Giovanni van Bronckhorst som førstevalget til det ledige job.


Som Rangers-spiller vandt Giovanni van Bronckhorst to skotske mesterskaber, to pokalfinaler og en League Cup.

Holdet fra Glasgow fører i skrivende stund den skotske Premier League med fire point ned til lokalrivalerne Celtic. Dertil er Rangers også med i League Cup-semifinale i den kommende weekend, hvor Hibernian venter på nationalarenaen Hampden Park, mens skotterne også mangler to Europa League-kampe i gruppen, der også tæller Brøndby.


Mere om Rangers

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik