Viborg - Silkeborg

Danmark: Superligaen
Viborg S. Grønning (66)
Energi Viborg ArenaFuld tid1-1
Silkeborg S. Þórðarson (65)
LineupReferatVideo

Intenst lokalopgør endte med pointdeling

Af Christian Bang Jensen

De to oprykkere Viborg FF og Silkeborg IF har begge indtaget Superligaen på flotteste vis i denne sæson, og fredag aften leverede de to midtjyske klubber igen flot fodboldspil i en kamp, der endte 1-1 på to mål i anden halvleg.

Article image

Der var dækket op til et intenst lokalopgør i det midtjyske fredag aften, da de to oprykkere Viborg FF og Silkeborg IF satte hinanden stævne på Energi Viborg Arena. Silkeborg var kommet bedst ud af den første halvdel af Superligaen grundspil med 17 point, mens hjemmeholdet på trods af flot spil ikke havde vundet en Superligakamp siden 2-0-sejren over AGF i slutningen af august. Derfor var det også et grønt mandskab, der skulle ud og søge tre point på hjemmebanen.

Alligevel var det Silkeborg, som havde de største muligheder i en chancefattig, men intens første halvleg. Tre gange var mandskabet fra Søhøjlandet tæt på at komme foran, blandt andet ved Nicklas Helenius, der kom alene afsted mod Mikkel Andersen i Viborg-målet, men reservekeeperen, der garderede for den skadede Lucas Lund, vandt den direkte duel overfor Silkeborgs farlige frontmand. Også de to offensive spillere Nicolaj Vallys og Nicklas Røjkjær havde nærgående forsøg.

Viborg havde en enkelt god mulighed i første halvleg, da Sebastian Grønning på forunderligvis fik vristet sig fri af et forsvarsjerngreb og med et liggende saksespark fik en afslutning sendt afsted mod Nikolai Larsen, men bolden gik over den 30-årige keepers mål.

Silkeborg startede også anden halvleg bedst og efter 50 minutter fik de sortklædte gæster bolden i netmaskerne efter et hjørnespark, men målet blev korrekt dømt offside, da flere Silkeborg-spillere forstyrrede 32-årige Mikkel Andersens udsyn, og derfor havde indflydelse på spillet.

Det fik Viborg til at reagere med en hurtig tredobbelt udskiftning, men Silkeborg holdt det tunge pres, og det resulterede i et føringsmål af den islandske landsholdspiller Stefan Teitur Thordarson. Efter endnu et hjørnespark trak den 20-årige back Rasmus Carstensen ind i banen og med et reselut spark havnede bolden for Stefan Teitur Thordarson, der med en stiv tåspids udplacerede Mikkel Andersen, der denne gang havde frit udsyn til spillet.

Den stilling holdt dog kun i ganske få minutter, da Viborgs Sebastian Grønning på en ripost midt for mål fik udlignet til 1-1. Målet kom efter en kontra, hvor Viborgs stærke venstre back, Christian Sørensen, sendte en god, flad afslutning mod mål, som Nicolai Larsen ikke kunne holde. I stedet sendte han den direkte ud i fødderne på Sebastian Grønning, der kunne score sit fjerde sæsonmål – alle leveret i de seneste seks optrædener.

Selvom intensiteten forblev helt i top resten af halvlegen faldt antallet af store chancer efter udligningen. Kun Nicklas Helenius fik en gylden mulighed med få minutter tilbage af opgøret, men en ellers helt fri afslutning blev sendt lige i handskerne på Mikkel Andersen, og derfor endte det midtjyske lokalopgør med en pointdeling.

Det uafgjorte resultat ændrer ikke det store for hverken Viborg FF eller Silkeborg. Hjemmeholdet holder pointsnittet på ét point per kamp, hvilket rækker til en niendeplads – fire point ned til nedrykningsstregen, mens gæsterne har 18 point på bogen, hvilket giver en foreløbig fjerdeplads.

Viborg
(4-3-3)
16Mikkel Andersen
5Frans Dhia Putros
6Lars Kramer
3Mads Lauritsen
7Christian Sørensen
8Justin Lonwijk
13Jeppe Grønning (C) ↩57
17Jakob Jensen
31Tobias Kristensen ↩57
9Sebastian Grønning
11Jay-Roy Grot ↩57
Bænk
48Christian Hauge
12Alassana Jatta
23Younes Bakiz ↪57
4Lorenzo Gordinho
14Clint Leemans ↪57
21Sofus Brix
30Ibrahim Sa’id ↪57
Silkeborg
(4-3-3)
30Nicolai Larsen
2Rasmus Carstensen
20Tobias Salquist
4Joel Felix
23Nicklas Røjkjær
8Stefán Þórðarson
14Mark Brink ↩79
22Robert Gojani
27Sebastian V. Jørgensen
11Nicklas Helenius (C)
7Nicolai Vallys
Bænk
16Stan van Bladeren
19Gustav Marcussen
40Alexander Magnus Busch
6Pelle Mattsson ↪79
21
24Andreas Oggesen
42Frederik Carstensen

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik