Fodbold nyheder

Barca sikrer sig ungt stjerneskud til 2026

Af Niels Nedergaard

Pedri og Barcelona har givet hinanden håndtryk på, at de samarbejder frem til 2026. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Article image
Ritzau-Scanpix

Mens der er krise i FC Barcelona, er der også en smule gode nyheder at hente. I hvert fald har klubben formået at holde på sit unge stjerneskud Pedri, der også er blevet en fast del af det spanske landshold trods sin unge alder.

Klubben oplyser således torsdag, at de har forlænget aftalen med den 18-årige spanier, så hans kontrakt først udløber i 2026. Og dermed ser det ud til, at den spanske landsholdsspiller bliver i det catalanske de næste mange år.

For det bliver en dyr fornøjelse for andre klubber, hvis de vil købe Pedri fri af sin kontrakt med Barcelona. Således er der i kontrakten indgået en aftale, hvor den unge stjerne har en frikøbsklausul på en millard euro, hvilket i danske kroner svarer til 7,5 milliarder.

Trods sine blot 18 år har Pedri allerede bidt sig fast på Barcelona-mandskabet og var i sidste sæson en af de helt store profiler. Han har således allerede spillet hele 56 kampe for klubbens førstehold og lavet fire mål og seks assists.

52 af kampene blev spillet i sidste sæson, hvor den spanske kreatør altså kom i aktion over 50 gange på tværs af alle turneringer.

Pedri har allerede ti kampe for det spanske A-landshold på sit CV, så også her har han etableret sig som en profil trods sin unge alder. Det 18-årige stortalent kom til Barcelona i sommeren 2019, hvor han blev lejet i UD Las Palmas, inden catalonierne valgte at skrive permanent kontrakt med stjernefrøet sidste sommer.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik