Italien - Belgien

Europa: UEFA Nations League
Italien N. Barella (46), D. Berardi (Str. 65)
Allianz StadiumFuld tid2-1
Belgien C. De Ketelaere (86)
LineupKampe

Thibaut Courtois revser ud efter UEFA: De bekymrer sig kun om sine lommer

Af Philip Sinkbæk Jensen

UEFA og FIFA presser topspillere til at spille flere kampe end de kan kapere. Thibaut Courtois taler ud omkring problematikken efter Belgiens 1-2-nederlag til Italien i Nations League-bronzekampen i går.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den belgiske målmand, Thibaut Courtois, beskylder UEFA og FIFA for at prioritere økonomiske motivationer over spillernes helbred, når flere og flere kampe presses ind i en allerede stram kalender for topspillere.


Real Madrid-målmanden fik taletid hos Sky Sports News efter Nations League-tredepladskampen mellem Italien og Belgien, hvor begge hold stillede op i komplet nye startformationer efter midtugens VM-kvalifikationskampe. Courtois beskrev her kampen som komplet ligegyldig:

- Dette er blot en ’pengekamp’, og vi er nødt til at være ærlige omkring det, udtaler Courtois, der havde meget på hjertet efter nederlaget på 1-2:

- Prøv nu bare at se, hvor mange ændringer der er i de to startopstillinger. Hvis begge hold havde været i finalen, så ville der have været andre spillere, der spillede. Det viser bare, at vi skal spille alt for mange kampe, udtaler Courtois, der er bange for flere skader med alle de nye tiltag såsom Nations’ League:

- Nu skal vi spille et verdensmesterskab i november-måned, og skal formentligt spille indtil sent i juni – vi vil blive skadede alle sammen, siger Courtois, der i flæng opremser turneringer såsom UEFA Nations League, Confederations Cup, Super Cup, lange nationale ligaer og diverse pokalturneringer. Herefter understreger Courtois spillernes tanker omkring UEFA og FIFA:

- Ingen bekymrer sig om spillernes velvære mere – de bekymrer sig kun om sine lommer. Nu hører vi endda, at man vil have et EM og et VM hvert andet år – hvornår vil vi nogensinde få hvile?, spørger den belgiske topmålmand, der forudser, at alle topspillere vil blive mere og mere skadede, hvilket vil hæmme kvaliteten af fodbolden og lysten for spillere til at deltage i disse turneringer.Italien
(4-3-3)
21G. Donnarumma (C)
2G. Di Lorenzo
15F. Acerbi
23A. Bastoni
13Emerson
18N. Barella ↪70
5M. Locatelli
7L. Pellegrini ↪70
11D. Berardi ↪90
9G. Raspadori ↪65
14F. Chiesa ↪90
Bænk
1S. Sirigu
22A. Meret
10L. Insigne ↩90
17M. Kean ↩65
20F. Bernardeschi ↩90
3G. Chiellini
12F. Dimarco
6M. Verratti
8Jorginho ↩70
16B. Cristante ↩70
Belgien
(3-4-3)
1T. Courtois
2T. Alderweireld
3J. Denayer
5J. Vertonghen (C)
21T. Castagne
6A. Witsel
8Y. Tielemans ↪59
11Y. Carrasco ↪87
22A. Saelemaekers ↪59
23M. Batshuayi
17H. Vanaken
Bænk
12S. Mignolet
13K. Casteels
14D. Lukebakio
20L. Trossard ↩87
4D. Boyata
16A. Theate
7K. De Bruyne ↩59
18C. De Ketelaere ↩59
19L. Dendoncker

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

ANNONCE