AGF - SønderjyskE

Danmark: Superligaen
AGF J. Thorsteinsson (35)
Ceres Park & Arena (Århus)Fuld tid1-0
SønderjyskE
LineupReferat

AGF fejrer fødselsdag med tredje sejr og clean sheet i træk mod Sønderjyske

Af Asbjørn Steffensen

Hjemmeholdet fra Aarhus tog alle tre point mod Sønderjyske mandag aften og kravler opad i tabellen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der var fødselsdagsfest på Fredensvang i Aarhus mandag aften. AGF. En af Danmarks ældste fodboldklubber, fyldte 141 år, og det blev blandt andet markeret ved, at nogle af de ældste medlemmer af gymnastikforeningen fulgte hjemmeholdet på banen inden Superligakampen mod Sønderjyske.

Begge mandskaber havde kopieret deres startellever fra sidste runde i Superligaen. Det betød blandt andet et genvalg til både Mustapha Bundu og Mikael Andersson i AGF’s startopstilling. Hjemmeholdet havde inden dagens kamp vundet syv ud af de sidste 11 indbyrdes opgør mod Sønderjyske.

Hjemmeholdet lagde bedst fra land og var specielt farlige over kanterne, hvor Sønderjyskes backs havde deres at se til. Intensiteten i kampen var heller ikke til at tage fejl af, da der var mange nærkampe og hårde dueller.

Efter 22 minutter faldt kampens første store chance, da AGF’s Jon Thorsteinssons skud blev afrettet, og efterfølgende ramt af en AGF-fod. Sønderjyskes målmand blev tvunget til en stor redning på stregen og afveg et mål.

Efter godt en halv times spil blev Bundu spillet fri på kanten, hvor han havde god tid og fandt en fri Thorsteinsson foran målet, der nemt kunne sende hjemmeholdet i front. Få minutter inde pausen skulle Sønderjyske have udlignet, men Jesper Hansen reddede flot i målet, og AGF gik til pause på en 1-0-føring.

Intensiteten fortsatte i anden halvleg, og der blev uddelt tre gule kort indenfor de første ti minutter. Begge hold havde svært ved for alvor at sætte sig på spillet og bolden bølgede frem og tilbage.

AGF's spydspids, Patrick Mortensen, har ikke scoret for klubben i åbent spil siden april. Angriberen er denne sæson kun noteret for et enkelt mål scoret på straffe, og igen i dag manglede anføreren den sidste skarphed.

Chancer kom der ikke mange af de sidste 45 minutter, hvor Sønderjyske sad på mere af spillet, og AGF mest forsøgte sig på omstillinger.
Det kom dog aldrig tilnærmelsesvis tæt på en scoring og kampen endte derfor 1-0 til hjemmeholdet - fødselarerne fra AGF.

AGF
(4-3-3)
1Jesper Hansen
15Oliver Lund
37Sebastian Hausner ↩86
4Yann Bisseck
19Eric Kahl
27
6Nicolai Poulsen (C) ↩87
8Mikael Anderson ↩65
7Mustapha Bundu ↩64
9Patrick Mortensen
17Jón Thorsteinsson
Bænk
36Daniel Andersen
21Dawid Kurminowski
5Frederik Tingager ↪86
18Jesper Juelsgård ↪87
26Anthony D'Alberto
10Patrick Olsen ↪65
29Frederik Brandhof ↪64
SønderjyskE
(4-5-1)
1Lawrence Thomas
3Emil Holm
2Stefan Gartenmann
6Søren Reese
5Marc Hende (C)
17Dániel Prosser ↩82
8Emil Kornvig ↩82
29Victor Ekani ↩60
90Mads Albæk
7Julius Eskesen ↩73
25Abdulrahman Taiwo
Bænk
28Nicolai Flø
9Faris Moumbagna ↪82
14Kristófer Kristinsson ↪73
77Rilwan Hassan
12Maxime Henry Armand Soulas
21Jeppe Simonsen ↪82
24Rasmus Vinderslev ↪60

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik