L. Andreasen (26)
Kasper Leif Pedersen

Mikael Uhre blev dobbelt målscorer i Brøndby-sejr

De regerende danske mestre fra Brøndby vandt 2-1 over AaB søndag aften.
Søndag aften tog Brøndby imod AaB på et syngende Brøndby Stadion, hvor forsvars-kæden med Tshiembe, Maksø og Rosted var tilbage. Gæsterne fra Aalborg kom med samme starteelver som mod OB, hvor man vandt 2-0. Brøndby lå inden opgøret nummer ti med kun en sejr og AaB var på en tredjeplads i 3F Superligaen.

Første halvleg startede dårligt ud for AaB-træneren, Martí Cifuentes, da han efter ti minutter måtte udskifte Milan Makarić efter en kollation med Brøndby-anfører Andreas Maksø. Serberen blev erstattet af Tim Prica. I de første 25 minutter af kampen var det en meget rodet affære uden chancer til nogle af holdene. AaB sad på meget af spillet, hvorimod hjemmeholdet prøvede at køre på omstillinger.

Dog efter 30 minutters spil producerede Frederik Børsting et nøjagtigt indlæg ind i det lille felt, hvor Louka Prip med sikkerhed kunne passere Mads Hermansen inde i Brøndby-buret. En god start af nordjyderne. Efter scoringen var hjemmeholdet fra Brøndby mere på bolden, men uden at kunne producere en reel chance. Sådan var det også indtil slutningen af første halvleg, hvor udeholdet kunne gå på pause med en 1-0 føring.

I pausen skiftede Brøndby Mathias Greve ind for Morten Frendrup, i håb om at kunne komme tilbage i kampen. Det hjalp også, for fem minutter inde i anden halvleg sendte Anis Slimane en stikning til den lynhurtige Mikael Uhre, der sikkert kunne ligge den mellem benene på Jacob Rinne inde i AaB-målet. Det var Mikaels Uhre femte sæson-mål.

I midten af anden halvleg var det en meget passiv affære på Brøndby Stadion, hvor den største chance faldt til AaB-anføreren, Rasmus Thelander, der står helt umarkeret fra et langt indkast fra Malthe Højholt. Desværre for AaB headede forsvarsspilleren den et stykke over overliggeren. Dog er det en situation som han ville fortryde, for i 75. minut slog Josip Radosevic den ind i panden på Sigurd Rosted, der lagde den ned til Michael Uhre, som kunne trille den i det tomme net, da Jacob Rinne var på ’skovtur’. Dermed var sidste sæsons Superliga-topscorer dobbelt målscorer.

Mere nåede ’kampens spiller’, Michael Uhre, ikke at bidrage til kampen, da han kort efter sit mål måtte forlade banen med en skade. Dog skete der heller ikke det store efter scoringen til 2-1, og dermed kunne Brøndby Stadion juble over at få tre point til Vestegnen. En sejr der tager Brøndby op i top-6.