E. Smith Rowe (12), P. Aubameyang (27), B. Saka (34)
S. Heung-Min (79)
Mikkel Aarup

Arsenal vinder flot - over rivalerne

Arsenal tog imod ærkerivalerne fra Tottenham i kampen som også bliver kaldt North London Derby.
Arsenal kom til den første chance allerede efter 6 min spillet. Her blev Pierre-Emerick Aubameyang sendt i dybden, men han var desværre for hurtige og der blev dømt offside. Arsenal kom bedst fra start og sad på det meste. Det fik The Gunners også udnyttet og efter 12 minutters spil, kunne Arsenals unge højre kant Saka ligge et flot cutback aflevering tilbage til Smith Rowe. Smith Rowe kunne let sparke bolden ind til 1-0.

Spurs kom først rigtig frem til noget efter 20 minutters spil. Tottenham angriberen Hung-min Son kunne flot trække forbi en Arsenal-spiller og sparke på mål, men skuddet blev skubbet ud til hjørnespark af Ramsdale, som står for Arsenal-holdet.

Det gik igen stærkt for The Gunners. En halvtime inde i første halvleg var Ramsdale lige ved at spille bolden ud til en Spurs-spiller, men det fik Arsenals forsvaret afværget. Derefter kunne Arsenals forsvaret sende en bold langt op af venstre siden. Første målscorer Smith Rowe kunne hurtigt drive bolden op af siden helt op i Tottenhams felt. Den unge englænder kunne let spille sin holdkammerat Pierre-Emerick Aubameyang fri inde i feltet, som kunne sparke den i kassen.

Man skulle tro, der ville komme ro på Arsenal tropperne, men det modsatte skete. The Gunners fik en kontra mulighed efter 34 minutters spil. Her havde Saka igen en hovedrolle for det røde hold fra London. Saka prøvet at placerer den ind forbi to Spurs-spiller, men bolden blev blokkeret. Saka var til gengæld så heldig, at bolden røg tilbage til ham, hvor han med lethed kunne lægge bolden stille og roligt ind bag Hugo Lloris.

De sidste 11 minutter af første halvleg forløb stille og roligt for begge London-hold. Der var nok mere fokus på de medrejste Tottenham-fans, som begyndte at udvandre for kampen. Anden halvleg blev sat i gang, hvor Spurs tog to udskiftninger. De hvide fra Tottenham skiftede Emerson Royal ind i stedet for Japhet Tanganga. Den anden udskiftning var Oliver Skipp, der kunne erstatte Dale Ali, som var helt usynlig i første halvleg for Tottenham.

Spurs kom meget bedre ud efter pausen end deres rivaler fra Arsenal. Harry kane og hans angriber kammerat Heung-min Son havde begge skud på mål, men begge forsøg blev taget af en velspillende Arsenal-keeper. Den portugisiske Tottenham træner Nuno Santos så sig igen nødsaget til at få en mere offensiv spiller ind, hvis der skulle ske noget. Nuno Santos tog sin defensive midtbanespiller Ndombélé ud, og ind kom Bryan Gil, som lagde sig mere op i banen. Den offensive udskiftning så ud til at give pote, for 78 minutter inde i kampen, fik De hvide fra nord reduceret. Heung-min Son var på pletten igen og kunne let sparke bolden ind bag Ramsdale, som ellers har stået en flot kamp.

Tottenham presset på hen imod kampens slutning for og se om de kunne komme tættere på deres rivaler. Arsenaltræneren Mikal Arteta blev også nødt til at trække to udskifter, så Arsenal kunne spille mere defensivt. To minutter inde i overtiden havde Lucas Moura for Spurs holdet et skud på overlæggeren, men mere tæt på kom Tottenham ikke. Kampen endte 3-1 til The Gunners, som har fået deres sæson tilbage på sporet.

Arsenal er nu oppe som nummer 10 efter 6 kampe spillet af den nye Premier League-sæson og har vundet sine sidste tre kampe.