Fodbold nyheder

Anden sæsons-syndromet:
Leeds med svær start

Af Anders Bjørn

Leeds har fået en svær start på den nye Premier League-sæson, og det virker ikke til, at klubben har lært af de udfordringer, som klubben kæmpede med i deres første sæson tilbage i det fornemme selskab.

Article image

Bielsas tropper var overmatchet på hjemmebane mod Liverpool, og det er bekymrende nyt for Leeds. De mødte selvfølgelig en på papiret stærkere modstander, og det er ikke en selvfølge, at The Whites kan måle sig med de helt store. Det skete dog på en anderledes baggrund end det gjorde i forrige sæson, hvor Leeds gang på gang bød de store op til dans, og hvor de bestemt ikke lagde sig ned på forhånd.

Indtil videre er det kun blevet til to point, en 18-plads og en form som bestemt ikke bygger videre på den flotte sæsonafslutning fra sidste år. Her var Leeds for første gang i 16 år tilbage i Premier League, og de spillede en flot sæson, hvor de endte med en niendeplads og aldrig for alvor var i nedrykningsfare.

Dog er der tendenser i Bielsas strategi, som tyder på, at de ikke har lært lektien om, at en bred trup er vigtig i en lang og kamprig sæson. De fik ikke styrket sig på den centrale midtbane, hvilket betyder, at de ingen reel backup har til Kalvin Philips, som er en af holdets absolut vigtigste spillere. Det samme gør sig gældende for Patrick Bamford, som heller ikke har nogen kompetent backup. Det kan blive afgørende for Leeds på den lange bane, og klubben har brug for at vende formen nu, hvis de ikke har lyst til at blive en del af statistikken om den svære anden sæson for overlevende oprykkere.Mere om Leeds

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Dortmund - Sporting CPChampions League - Milan - Atlético MadridChampions League - Paris SG - Manchester CChampions League - Porto - LiverpoolChampions League - Real Madrid - SheriffChampions League - Atalanta - Young BoysChampions League - Bayern München - Dynamo KievChampions League - Benfica - BarcelonaChampions League - Juventus - Chelsea