ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Nevilles EM-spåkugle - Englands vinderchancer og den største favorit

Af Jonathan Kjær Troelsen

Den tidligere engelske landsholdsspiller og Manchester United-back Gary Neville har forsøgt at forudsige den kommende måneds EM-slutrunde.

Article image
Ritzau-Scanpix

Gary Neville havde en stor karriere som højreback i både Manchester United og på landsholdet. I perioden 1995-2007 repræsenterede han det engelske landshold, men han formåede aldrig at vinde noget.

Faktisk har fodboldens fædreland ikke vundet noget siden VM i 1966. Men står det til Gary Neville kan det blive i år, at England igen vinder en titel. Der er nemlig muligheder for at vinde EM-trofæet.

- Jeg vil sige ja. Det vil kræve en smule held og en ekstraordinær indsats. Tingene skal gå deres vej, men på et fyldt Wembley (hvor finalen spilles, red.) med engelske fans kan det ske, lyder det fra Neville ifølge Sky Sports.

For tre år siden nåede England VM-semifinalen, og det er noget, som medfører forventninger.

- Hvis England vinder EM, vil det ikke være et chok. Efter at nå VM-semifinalen for tre år siden, er der nu forventninger til dem. Deres mindset er ikke ’at nu skal vi nå kvartfinalen’, men der er en forventning på grund af deres præstation for tre år siden.

På trods af forhåbninger til England er der dog andre nationer, som har større chancer i forhold til at gå hele vejen under slutrunden.

- Jeg kan ikke se forbi Frankrig. Det kan jeg bare ikke. Erfaringerne, vindermentaliteten, personlighederne og farten og målene. De er kloge, og det franske hold kan spille hvilken som helst type kamp. Jeg tror ikke, de vil bekymre sig, uanset hvem de møder, siger Neville.

Mere om England

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik