ALT om EM 2021

Chelsea - Arsenal

England: Premier League
Chelsea
Stamford BridgeFuld tid0-1
Arsenal E. Smith Rowe (16)
LineupReferatVideo

Arsenal med en hjælpende hånd til Liverpool i top 4-kampen

Af Nicolai Christensen

Chelsea kunne mere eller mindre sikre dem selv en top 4-placering, hvis de her til aften slog Arsenal hjemme. Men gæsterne ville det anderledes, og slog Chelsea efter en stor fejl fra Jorginho.

Article image
Ritzau-Scanpix

Opgøret mellem aftenens to mandskaber, der blev spillet boxing day, var et vendepunkt for Arsenal, der efterfølgende gik mere end en måned uden nederlag i Premier League og med fornyet optimisme på projekt Mikel Arteta. Den optimisme er dog mest af alt forsvundet igen efter skuffende spil og resultater de sidste måneder.

Chelsea er en anden snak. Efter nederlaget på 3-1 til Arsenal i slutningen af december løb de ind i en masse nederlag, og det endte med at koste Frank Lampard jobbet. Tyske Thomas Tuchel tog over i slutningen af januar, og Chelsea har siden været et af Europas allerbedste fodboldhold. Med en sejr i aftenens kamp kunne de sikre sig en top 4-placering. De er i FA Cup-finalen, og så skal de i slutningen af måneden spille Champions League-finale mod Manchester City.

Altså to modsætninger der her til aften bragede sammen på Stamford Bridge, hvor hjemmeholdet var ganske klare favoritter.

Kampens første chance faldt i det 11. minut, da Kai Havertz stjal bolden fra Pablo Mari, og fik frit løb ned imod Bernd Leno. Tyskerens afslutning gik dog et stykke over mål.

Cirka fem minutter senere fik vi så opgørets første scoring, da Jorginho først var ved at smide bolden i eget net i opspillet. Tilbagelægningen reddede Kepa Arrizabalaga på stregen, men Pierre-Emerick Aubameyang var klar over returen, og spillede den skråt tilbage til Emile Smith Rowe, der via stolpen sparkede bolden i kassen. 1-0 til gæsterne.

Chelsea havde det meste af spillet i første halvleg, og fik også skabt nogle fine chancer til specielt Mason Mount, men den sidste skarphed manglede ved alle situationer. Derfor gik de to mandskaber til halvleg med en 1-0-føring til Arsenal.

Anden halvleg fortsatte med samme kampbillede, som udspillede sig i første. Chelsea klart mest på bolden, men uden at blive rigtigt farlige.

De var dog farlige i det 60. minut, da Christian Pulisic kunne bringe bolden den sidste meter over stregen efter et hjørne, men målet blev hurtigt annulleret for en ganske klar offside på amerikaneren.

Hjemmeholdet kørte på, og blev for hvert sekund der gik mere og mere offensive i deres udtryk, men målet udeblev, og det endte derfor noget overraskende med en 1-0-sejr til Arsenal. I det 90. minut havde Chelsea dog heller ikke det fornødne held, da Kurt Zouma først headede på overliggeren, og efterfølgende bankede Olivier Giroud den ligeledes på træværket.

Arteta havde sat sit hold noget anderledes op i dag i en meget defensiv 3-4-2-1, og det havde ”The Gunners” succes med. De stod kompakt defensivt, og slog til, da chancen bød sig.

Chelsea skulle have bragt sig foran på Havertz store chance i kampens åbning, da det var tydeligt, at de havde svært ved at bryde Arsenal-defensiven op.
Arsenal har nu tre sejre i streg i Premier League, men er stadigvæk placeret på en meget skuffende ottendeplads. Chelsea ligger stadig fint til ift. en top 4-placering, men med pointtabet her til aften, så er West Ham og Liverpool bestemt inde i kampen om den sidste plads.
Chelsea
(3-4-2-1)
1Kepa
28Azpilicueta (C) ↩78
6Thiago Silva
15Kurt Zouma
24Reece James
23Billy Gilmour ↩46
5Jorginho
21Ben Chilwell
19Mason Mount
10Christian Pulisic
29Kai Havertz ↩65
Bænk
16Edouard Mendy
11Timo Werner
18Olivier Giroud ↪65
20Callum Hudson-Odoi ↪46
3Marcos Alonso
33Emerson
57Valentino Livramento
22Hakim Ziyech ↪78
55Faustino Anjorin
Arsenal
(3-4-2-1)
1Bernd Leno
16Rob Holding
22Pablo Marí
6Gabriel
7Bukayo Saka ↩66
25Mohamed Elneny
18Thomas Partey
3Kieran Tierney
11Martin Ødegaard
32Emile Smith Rowe
14Pierre-Emerick Aubameyang (C) ↩79
Bænk
33Mathew Ryan
9Alexandre Lacazette ↪79
12Willian
19Nicolas Pépé
35Gabriel Teodoro Martinelli Silva
2Bellerín ↪66 ↩88
17Cédric Soares
21Calum Chambers ↪88
8Dani Ceballos

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag R. Tolói 1

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik