ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Bayern-boss øjner tre potentielle udfald:
Lewandowski er det varmeste emne

Af Philip Sinkbæk Jensen

Bayern München kan formentligt nuppe Bundesliga-mesterskabet lørdag aften ligesom at Robert Lewandowski kan udligne Gerd Müllers 40-måls-Bundesligarekord, da polakken er fuldt kampklar igen og kun mangler fire træffere for at udligne rekorden.

Article image
Ritzau-Scanpix

Bayern München kan få en fantastisk lørdag-aften, når Bayern München tager imod Borussia Mönchengladbach i titelkampen RB Leipzig. Det skal virkeligt flaske sig dårligt for Bayern-holdet, hvis ikke at mandskabet skal løfte Bundesliga-trofæet for 31. gang i klubbens historie. Der er tre senarier for Bayerns trofæmuligheder i denne weekend.

Første scenarie

Inden lørdagens aftenskamp mod Gladbach skal den anden titelkandidat, RB Leipzig, på en svær udebanetur til Signal Iduna Park og Borussia Dortmund, hvor Leipzig er tvunget til at vinde, hvis ikke at Bayern München skal erklæres tyske mestre senere på aftenen. Taber RB Leipzig, så er Bayern München tyske mestre.

Andet scenarie

Bliver kampen mellem RB Leipzig og Borussia Dortmund uafgjort, så har Bayern München mesterskabet i egne hænder senere lørdag aften på Allianz Arena, hvor en sejr over Gladbach vil sende mesterskabet til München.

Tredje scenarie

Får RB Leipzig enten uafgjort eller en sejr i Dortmund, og Bayern München taber til Gladbach, så udsættes titelbeslutningen til næste runde, hvor Bayern skal møde Freiburg på udebane.

Bayern har allerede sikret titlen to gange mod Gladbach. 1981 lykkedes det på den 33. kampdag med en 4-1 på Bökelberg, og senest i 1986 på sidste kampdag med en 6-0-sejr, der med nød og næppe var nok, da Werder Bremen tabte i Stuttgart på samme tid.

Om det fungerer for tredje gang kan også afhænge af Robert Lewandowski. I 216 Bundesliga-kampe har han nettet 198 gange, der med to scoringen derfor kan fejre 200-måls-jubilæum og skyde sig tættere på de gyldne 40 mål, som Gerd Müller er Bundesliga-rekordholder af.

Robert Lewandowski er i øjeblikket noteret for 36 Bundesliga-scoringer i indeværende sæson, hvor Hansi Flick, Bayern-træner, er sikker på, at polakken nok skal nå:

- Lewandowski er det varmeste emne til den rekord, siger Flick til tyske Kicker, der ikke betvivler, at polakken skal spille samtlige minutter i de sidste kampe, da angrebskollegaen, Eric Maxim Choupo-Moting, sidder ude med rygproblemer.

Mere om Robert Lewandowski

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag R. Tolói 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik