Fodbold nyheder

Vidste du om… Bukayo Saka

Af Torsten Brix

Baggrundsviden om Arsenals ”Wonderkid”…

Article image

- at han faktisk hedder Bukayo Ayoyinka Saka.

- at han er født i London af nigerianske forældre, og at han derfor altid ser det afrikanske landsholds kampe.

- at hurtigløberen startede Arsenal-karrieren på deres berømte akademi Hale End, men da han blev 17 år, fik han en professionel kontrakt og blev rykket op i U/23-truppen.

- at han kort tid efter fik debut på Arsenals førstehold, da han blev indskiftet i en Europa League-kamp i stedet for Aaron Ramsey. Den aldrende David Luiz hjalp ham i øvrigt meget, da han kom ind i senior-truppen.

- at sæsonen 2019/20 blev hans gennembrud. Han scorede sit første mål for Arsenal i september 2019 i Europa League-kampen imod Frankfurt, men fik også scoret sit første mål i Premier League, og få dage senere underskrev han en lang kontrakt med London-klubben og blev valgt som den tredje bedste i ”Arsenals Player of the Season”.

- at efter 27 ungdomslandskampe for England blev han indkaldt til det engelske landshold i oktober 2020 og startede i 3-0-sejren over Wales.

- at i marts 2021 blev han den andenyngste Arsenal-spiller nogensinde til at nå 50 Premier League-kampe.

- at angriberen blev indskiftet i FA Youth Cup-finalen imod Liverpool og nåede at lave et mål og en assists, hvilket gjorde, at Arsenal vandt titlen.

- at hans bedste ven er et andet stort Arsenal-talent nemlig Emile Smith Rowe.

- at til EM2021 misbrugte han det sidste straffespark i finalens konkurrence - på Gianluigi Donnarumma. Det var første gang, at han tog et straffespark i sin seniorkarriere.


Mere om Bukayo Saka

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik