Fodbold nyheder

Vidste du om… Bukayo Saka

Af Torsten Brix

Baggrundsviden om Arsenals ”Wonderkid”…

Article image

- at han faktisk hedder Bukayo Ayoyinka Saka.


- at han er født i London af nigerianske forældre, og at han derfor altid ser det afrikanske landsholds kampe.

- at hurtigløberen startede Arsenal-karrieren på deres berømte akademi Hale End, men da han blev 17 år, fik han en professionel kontrakt og blev rykket op i U/23-truppen.

- at angriberen blev indskiftet i FA Youth Cup-finalen imod Liverpool og nåede at lave et mål og en assists, hvilket gjorde, at Arsenal vandt titlen.

- at han kort tid efter fik debut på Arsenals førstehold, da han blev indskiftet i en Europa League-kamp i stedet for Aaron Ramsey. Den aldrende David Luiz hjalp ham i øvrigt meget, da han kom ind i senior-truppen.

- at sæsonen 2019/20 blev hans gennembrud. Han scorede sit første mål for Arsenal i september 2019 i Europa League-kampen imod Frankfurt, men fik også scoret sit første mål i Premier League, og få dage senere underskrev han en lang kontrakt med London-klubben og blev valgt som den tredje bedste i ”Arsenals Player of the Season”.


- at efter 27 ungdomslandskampe for England blev han indkaldt til det engelske landshold i oktober 2020 og startede i 3-0-sejren over Wales.

- at i marts 2021 blev han den andenyngste Arsenal-spiller nogensinde til at nå 50 Premier League-kampe.

- at hans bedste ven er et andet stort Arsenal-talent nemlig Emile Smith Rowe.

- at til EM2021 misbrugte han det sidste straffespark i finalens konkurrence - på Gianluigi Donnarumma. Det var første gang, at han tog et straffespark i sin seniorkarriere. I den efterfølgende sæson sparkede han straffespark for Arsenal og scorede blandt andet fra 11-meterpletten imod Chelsea og Manchester United.

- at han i 21/22-sæsonen lavede et tocifret antal PL-mål, hvilket den føromtalte ven Smith Rowe også gjorde. Dermed var det første gang siden 2007, at to spillere under 21 år fra samme klub lavede mere end ti mål.

Mere om Bukayo Saka

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Liverpool - Real Madrid
ANNONCE