Fodbold nyheder

Inter og Eriksen er mestre for første gang i 11 år

Af Victor Nyrup

Christian Eriksens hold Inter har vundet deres første Serie A-titel i 11 år.

Article image

Det er nu officielt en kendsgerning, at Inter vinder den italienske Serie A, efter at de nærmeste forfølgere fra Atalanta ikke formåede, at slå Sassuolo. Atalantas målmand Pierluigi Gollini fik efter kun 22 minutter rødt kort, og selvom Atalanta kom foran 1-0 efter Robin Gosens´ scoring i første halvleg endte opgøret 1-1.

Det resultat betyder, at Inter har et forspring på 13 point med fire kampe tilbage, og Antonio Contes mandskab har dermed sikret sig mesterskabet, selvom de skulle gå hen og tabe de resterende kampe. Det er første gang siden 09/10-sæsonen under Jose Mourinho, at Milano-holdet vinder det italienske mesterskab, og dermed også første gang, at Christian Eriksen er med til at vinde Serie A.

Mesterskabet er udover at være Inters første i 11 år også historisk, fordi det er første gang i ni sæsoner, at Juventus ikke bliver kronet til italienske mestre. Da Juventus indledte deres dominans i 11/12-sæson var det med den nuværende Inter-træner Antonio Conte i spidsen, og der er ingen tvivl om, at den italienske træner gerne ser sit nye hold indtage en lignende magtposition i italiensk fodbold i de kommende år.

Inter slog senest Crotone 2-0 på mål af danske Christian Eriksen og Achraf Hakimi.

Mere om Christian Eriksen

Mere om Inter

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik