L. Lerager (10), N. Boilesen (18), P. Ankersen (60)
K. Sulemana (45), S. Adingra (90)
Victor Nyrup

FCK taber sene point efter tidligt rødt kort

FC København spillede 2-2 mod FC Nordsjælland, da de to mandskaber mødtes i mesterskabsspilet.
Det blev en spændene kamp med masser af dramatik, da FCK hjemme tog imod FC Nordsjælland i Superligaens mesterskabsspil. Udeholdet gik ind til kampen efter en sejrstime på fire kampe, mens FCK senest slog ærkerivalerne fra Brøndby.

Der skulle kun gå ti minutter af opgøret før ”Løverne” bragte sig foran, da Lukas Lerager flot sparkede bolden op i det korteste hjørne fra kort afstand. Hjemmeholdets gode takter varede dog ikke ved, og efter 18 minutter fik værterne problemer, da Nicolai Boilesen fik direkte rødt kort. Den danske forsvarsspiller gled i en duel med Kamal-Deen Sulemana, og i forøget på at redde en lovende friløber fik Boilesen taget hånden ulovligt i brug. Dermed måtte FCK spille over 70 minutter i undertal, hvilket potentielt fik betydning for kampens endelige resultat.

Det lykkedes FCK at holde nordsjællænderne fra at udligne i store dele af første halvleg, men i overtiden fik Sulemana scoret til 1-1 efter et fladt indlæg fra Oliver Villadsen. Dermed måtte begge mandskaber tage til takke med uafgjort ved pausen efter en dramatisk halvleg, som udover Boilesens røde kort også bød på en kontroversiel situation, hvor Nordsjællands målmand Peter Vindahl brugte hænderne lige på kanten af straffesparksfeltet.

Efter pausen kom FCK frem til flere gode chancer, hvor blandt andre Jonas Vind og Jens Stage var tæt på at bringe hjemmeholdet foran. Det skulle også lykkedes FCK at få scoret, da Ivan Mesik mistede bolden i udeholdets forsvar, hvorefter Peter Ankersen sparkede bolden ind bag Peter Vindahl.

Det lignede længe, at FCK skulle få alle tre point med hjem, men i kampens døende minutter udlignede Simon Adingra på fornem vis. Den indskiftede ivorianer kom først på et indlæg, og med en formidabel flugtning sikrede han sit hold et enkelt point parken.

Resultatet betyder, at FCK taber terræn i toppen af Superligaen, mens FC Nordsjælland haler ind på AGF i kampen om fjerdepladsen.