M. Reus (84)
Daniel Fisker

Manchester City snød Dortmund på målstregen

Borussia Dortmund formåede her til aften at give Manchester City kamp til stregen. "The Citizens" formåede dog at snyde gæsterne fra Tyskland på målstregen
Dagens Champions League-brag mellem Manchester City og Borussia Dortmund startede med, at Erling Haaland stod og sang med på Champions League-hymnen. Den norske målmaskine, som hidtil har gjort det historisk godt i den prestigefyldte turnering, havde også god grund til at være i godt humør. Kampens første chance tilfaldt således gæsterne fra Dortmund.

Jude Bellingham, som fik sin fodboldopdragelse i Birmingham, satte Ederson på prøve, inden der var spillet 10 minutter af Champions League-kampen på Etihad Stadium, mens det dog ikke helt fungerede for storfavoritterne Manchester City. Dortmund begik dog kampens første fejl, da der var spillet knap 20 minutter. Det udnyttede Manchester City-mandskabet, inden Kevin De Bruyne bragte ”The Citizens” i front.

Manchester City havde tilsyneladende fundet melodien. Målet var en mavepuster for det ellers velspillende Borussia Dortmund-mandskab, mens ”The Citizens” spillede selvsikkert og kom frem til masser af chancer. Værterne blev endda tildelt et straffespark efter en halv time, som dog blev annulleret efter et VAR-gennemsyn.

Borussia Dortmund nåede dog at svare igen, før kampens dommer fløjtede til pause. Ederson spurtede desperat ud af sit mål. Den brasilianske målmand nåede dog ikke frem til bolden før Bellingham, som dermed kunne sparke bolden i et tomt Manchester City-mål. Udligningen blev dog annulleret, fordi kampens dommer mente, at der blev begået frispark på Ederson, selvom Bellingham tydeligvis nåede bolden først.

Gæsterne fra det vestlige tyskland havde blod på tanden, da anden halvleg blev sparket i gang. Jadon Sancho brugte pausen på – via Twitter – at lange ud efter kampens dommer, mens Borussia Dortmund – også på Twitter – understregede, at der var mere at kæmpe for i Manchester.

Erling Haaland tog kampen op tidligt i anden halvleg, hvor han overlegent afdriblede Ruben Dias, inden han satte kursen mod Manchester City-målet, hvor han forsøgte at udplacere Ederson. Den brasilianske målmand hev dog en fænomenal fodparade op af hatten, hvorfor Borussia Dortmund endnu en gang blev nægtet en udligning.

De Bruyne havde gang i en formidabel kamp, da han efter godt og vel en times spil orkestrerede endnu en stor chance for Manchester City. Denne gang formåede den belgiske kreatør at afdrible Mats Hummels, inden han skulle udvælge en af de mange City-spillere, som stod i kø for at møde hans indlæg. Valget faldt på Phil Foden, som dog kun formåede at skyde bolden direkte på Marwin Hitz i Borussia Dortmund-målet fra 6-8 meters afstand.

Selvom Borussia Dortmund-mandskabet utvivlsomt følte sig snydt af kampens forløb, virkede det hen imod kampens afslutning som om, at både Manchester City og ”Die Borussen” var mere eller mindre tilfredse med kampens resultat. Tempoet begyndte i hvert fald at dale i kampen, da der var 20 minutter tilbage.

Manchester City gav tydeligvis Borussia Dortmund lov til at være meget på bolden, hvilket næsten kom til at koste favoritterne sejren. Danske Thomas Delaney var lige kommet på banen, da Marco Reus – efter et flot opspil af Bellingham og Haaland – skød den længeventede udligning i netmaskerne i kampens døende minutter.

Målet fungerede tilsyneladende som en spand koldt vand i hovedet på Manchester City-mandskabet, der ellers havde slækket på tempoet. De Bruyne gav dog aldrig op, hvilket blev understreget, da han efter 90 minutters spil afleverede bolden til Ilkay Gündogan, som gjorde det muligt for Foden at revanchere sin afbrænder fra tidligere. Den unge englænder sendte således sin førsteberøring – og et sent sejrsmål – i netmaskerne.