Europa: Champions League
FT
2 - 1
(1 - 0)
Manchester C
Dortmund
K. De Bruyne (19), P. Foden (90)
M. Reus (84)
Asbjørn Steffensen

Optakt: Manchester City - Dortmund

Indkast.dk kigger frem mod tirsdagens kvartfinale-opgør i Champions League mellem Manchester City og Dortmund.
Kommentar:
Der venter et vaskeægte Champions League-brag tirsdag aften, når mægtige Manchester City tager imod de tyske vicemestre fra Borussia Dortmund i turneringens kvartfinale. De to hold mødtes sidst i turneringen tilbage i 2012, hvor de var i pulje med hinanden. Den sæson endte Dortmund overraskende med at gå hele vejen til finalen på Wembley, hvor ligarivalerne Bayern München blev for stor en mundfuld.

Manchester City vandt deres pulje suverænt og fik 16 ud af 18 mulige point. I ottendedelsfinalen mødte de dette års overraskelse, Borussia Mönchengladbach, og vandt uden slinger i valsen over to kampe.
Efter en lidt sløj start på sæsonen, har manager Pep Guardiola virkelig tømret et godt hold sammen, der meget sjældent taber point. Ruben Dias og John Stones har i forsvaret vist sig at være et perfekt makkerpar, mens offensiven er bred og altid garant for mål. De fører den engelske Premier League komfortabelt ned til by-rivalerne fra Manchester United på andenpladsen, og meget skal gå galt, hvis ikke de lyseblå napper det engelske mesterskab i år.

Dortmund har haft en skuffende sæson indtil videre. Tidligere træner Lucien Favre blev fyret i december efter en længere periode med dårlige resultater i Bundesligaen, hvor de i skrivende med syv spillerunder igen har syv point op til fjerdepladsen, der giver direkte adgang til Champions League næste år. Misser de den mulighed, er der chance for, at klubbens helt store stjerne, Erling Håland, forlader klubben til fordel for en af de mange store klubber, der holder øje med den norske angriber. Håland har sammen med Jadon Sancho været lyspunktet for Dortmund denne sæson, hvor de hver især har bidraget med mål og assists. Der venter tyskerne enmeget svær opgave på udebane mod det vel nok mest formstærke hold i Europa.

Karantæner og skader:
Manchester City:
Ingen

Dortmund:
Youssoufa Moukoko (Skinnebenskade)
Jadon Sancho (Hofteskade)
Marcel Schmelzer (Knæskade)
Axel Witsel (Akillessene skade)
Dan-Axel Zagadou (Knæskade)

Bud på kampens profil:
Det kunne godt gå hen og blive en direkte duel mellem Manchester Citys Ruben Dias i forsvaret og Dortmunds Erling Håland i angrebet. Formår det engelske førerhold at lukke ned for den målfarlige nordmand, vil Dortmund ikke have meget andet at skyde med fremadrettet. Ruben Dias har været i strålende form, og kommer til at få en meget stor rolle i kampen.

Bud på kampens resultat:
Manchester City er favoritter grundet nuværende form og hjemmebanefordel og kommer også til at vinde. Dortmund skal oppe sig og få sat Håland i spil, hvis de ikke skal spille returkampen i Tyskland med et dårligt udgangspunkt. Et bud på slutresultat her fra redaktionen lyder på 2-0 til hjemmeholdet Manchester City.

Kampen fløjtes igang tirsdag aften klokken 21:00 på Etihad Stadium i Manchester. Dommer er rumænske Ovidiu Alin Hațegan og kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER