Fodbold nyheder

De mest succesfulde VM-nationer nogensinde

Af Victor Nyrup

VM-trofæet er en af sportens absolut mest prestigefyldte, og da Danmark i disse uger spiller om kvalifikation til netop VM, har Indkast.dk taget et kig på, hvilke nationer der har haft æren af at kunne kalde sig verdensmestre.

Article image
Ritzau-Scanpix

For mange spillere, trænere og fans står verdensmesterskabet som den ypperste titel i fodboldverdenen. Turneringen blev for første gang afholdt i 1930, og siden har kun otte nationer løftet det ikoniske gyldne trofæ. Indkast.dk har forud for Danmarks resterende VM-kvalifikationskampe taget et kig på, hvilke lande der har haft mest succes ved verdensmesterskaberne gennem tiden.

Verdensmestre rangeret efter VM-titler:

1) Brasilien

Brasilien er det mest succesfulde landshold nogensinde, hvis man måler ud fra VM-titler. Den sydamerikanske nation har vundet turneringen hele fem gang, hvilket gør ”Seleção” til det mest vindene hold gennemtiden.

Brasiliens fem verdensmesterskaber blev vundet i 1958, 1962, 1970, 1994 og 2002.

2) Italien

Italien er en af de to næstmest succesfulde nationer i VM-sammenhæng med deres fire VM-titler. Sydeuropæerne vandt den blot anden udgave af VM, da de på hjemmebane i 1934 sikrede sig den fornemmeste pokal i landsholdsfodbold.

Italiens fire verdensmesterskaber blev vundet i 1934, 1938, 1982 og 2006.

2) Tyskland

”Fodbold er et simpelt spil: 22 mænd jagter en bold i 90 minutter, og Tyskland vinder altid til sidst”. Sådan lød det fra den engelske landsholdsangriber Gary Lineker, da Tyskland slog England i semifinalen ved VM i 1990 – en turnering som Tyskland vandt. Tyskland har ligesom Italien vundet verdensmesterskabet fire gange, og Italien og Tyskland må derfor dele titlen som det næstmest succesfulde VM-hold nogensinde.

Tysklands fire verdensmesterskaber blev vundet i 1954, 1974, 1990 og 2014.

3) Uruguay

Det kan godt være, at det er 71 år siden, at Uruguay vandt deres andet af to verdensmesterskaber, men til gengæld kan den lille sydamerikanske nation prale af, at de vandt det første VM nogensinde, da de hjemme i hovedstaden Montevideo sikrede sig trofæet i 1930.

Uruguays to verdensmesterskaber blev vundet i 1930 og 1950.

3) Argentina

Argentinas to VM-titler kan ikke helt måle sig med rivalerne fra Brasiliens fem, men til gengæld har tangoens hjemland stået for en af de mest mindeværdige VM-slutrunder, da ”La Albiceleste” i 1986 vandt trofæet i Mexico anført af den brillante og karismatiske Diego Maradona.

Argentinas to verdensmesterskaber blev vundet i 1978 og 1986.

3) Frankrig
De regerende verdensmestre fra Frankrig har ligesom Uruguay og Argentina vundet to VM-titler, og franskmændene må formodes at være blandt favoritterne til at løfte det gyldne trofæ igen, når Qatar lægger græs til verdensmesterskabet næste år.

Frankrigs to verdensmesterskaber blev vundet i 1998 og 2018.

4) England
Den moderne fodbolds fødeland har en enkelt gang haft æren af at kunne kalde sig verdensmestre. Det skete i 1966, da englænderne anført af West Ham-legenden Bobby Moore vandt turneringen hjemme på nationalstadionet Wembley.

Englands ene verdensmesterskab blev vundet i 1966.

4) Spanien
Det spanske landshold sad tungt på landsholdsfodboldens uofficielle trone i perioden fra 2008 til 2012, hvor ”La Furia Roja” vandt to EM-tilter og et verdensmesterskab. Spanierne vandt VM i Sydafrika i 2010, efter at Andrés Iniesta sikrede sydeuropæerne en finalesejr over Holland.

Spaniens ene verdensmesterskab blev vundet i 2010


Mere om Brasilien

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik