Fodbold nyheder

Landstræner havde en finger med i United-spillers skifte

Af Victor Nyrup

Den engelske landstræner Gareth Southgate rådgav Jesse Lingard, inden midtbanespillerens skifte til West Ham.

Jesse Lingard // Ritzau Scanpix
Jesse Lingard // Ritzau ScanpixRitzau-Scanpix

I oktober 2016 gav den dengang nyansatte midlertidige engelske landstræner Gareth Southgate en 23-årig Jesse Lingard hans debut på det engelske landshold i en VM-kvalifikationskamp mod Malta. England vandt kampen 2-0, og Lingard var i de følgende tre år så godt som fast mand i Southgates landsholdstrup.

Lingards præstationer for klubholdet Manchester United var dog svingende i denne periode, og mangel på spilletid på klubplan betød, at den i dag 28-årige midtbanespiller ikke blev udtaget til Englands EM-kvalifikationskampe i oktober 2019. Det var første gang siden landsholdsdebuten, at Lingard blev fravalgt til landsholdstruppen, og ifølge den nuværende West Ham-spiller var rollen på landsholdet med i overvejelserne, da han besluttede sig for at skifte til West Ham på en lejeaftale.

- Jeg havde to år, hvor jeg ikke spillede ret meget, så jeg tænkte over, at jeg måske ikke ville blive valgt (til landsholdet, red.), siger Jesse Lingard ifølge Talksport.

Selvom Lingard ikke var at finde i Southgates landsholdstrup efter fravalget til EM-kvalifikationskampene, beskriver West Ham-spilleren, at han fortsat havde et tæt forhold til den 50-årige landstræner. Forholdet mellem dem er ifølge Lingard så tæt, at de jævnligt er i kontakt, og Southgate rådgav endda Landsholdsaspiranten i forbindelse med skiftet til ”The Hammers”.

- Jeg kunne vælge mellem at tage ud i Europa eller blive i Premier League, og han (Southgate, red.) sagde ”hvis jeg var dig, så ville jeg blive i Premier League”. Derefter vidste jeg, at jeg skulle finde et hold i Premier League, så West Ham passede perfekt, sagde Lingard om Southgates rolle i klubskiftet.

Efter sit skifte til West Ham har Lingard været i imponerende form, og den engelske midtbanemand har i skrivende stund lavet fem mål og to oplæg i sine syv Premier League-kampe for Londonklubben. Den form har også sikret Lingard en plads i Englands kommende VM-kvalifikationskampe mod San Marino, Albanien og Polen.

Mere om Jesse Lingard

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik