Brøndby - FC København

Danmark: Superligaen
Brøndby L. Christensen (71), A. Maxsø (Str. 90)
Brøndby StadionFuld tid2-1
FC København J. Stage (90)
LineupReferatVideo

VAR-drama da BIF slog FCK i medrivende derby

Af Mike Hjulmand

Det blev et rigtig chancerigt derby, som Brøndby IF kunne trække sig ud af som sejrsherre, hvor VAR endnu en gang kom i fokus.

Ritzau Scanpix
Ritzau ScanpixRitzau-Scanpix

Livlig åbning på dagens derby-kamp, hvor begge hold gerne ville sætte sig på spillet, hvilket var ved at give Mohamed Daramy en god mulighed efter få minutter, men den unge FCK-angriber fik ikke afsluttet og prøvet derefter at finde Rasmus Falk på kanten af feltet, men uden det store held for gæsterne. Igen flere hurtigt og god kombinationer fra FC Købehavn og den endte igen for fødderne af Daramy, som vendte rundt og sparkede på mål, men Marvin Schwäbe stod i vejen med en flot redning.

Angreb på angreb, hvor Brøndby var tæt på at gøre gavn af det, da Jesper ‘Jobbe’ Lindstrøm kom afsted på højrekanten, men desværre for hjemmeholdet, så kom Carlos Zeca tilbage og afværgede chancen til hjemmeholdet. Samarbejdet mellem Mikael Uhre og Jesper Lindstrøm er virkelig godt for Brøndby, hvilket FCK også måtte sande. Lindstrøm får fat i bolden på midten af banen og spillede efterfølgende Mikael Uhre i dybden, hvor han kom forbi Mathias ‘Zanka’ Jørgensen, men Brøndby-angriberen overplacerede sit skud.

En intens førte halvleg, hvor begge mandskaber sagtens kunne have scoret, men et uafgjort resultat ved pausen var et meget godt tegn fra kampen, hvor både Brøndby og FCK har haft sine gode perioder undervejs i føste halvleg.

Flere boldtab på farlige områder fra begge mandskaber var tæt på at koste, men som i første halvleg, så manglede skarpheden i offensiven. Den manglede effektivitet hos både Brøndby og FCK lå også i gode målmandspræstationer. Chancerne fortsatte helt som i første halvleg og Jesper Lindstrøm var kun en rigtig god målmandsredning fra at bringe Niels Frederiksens tropper foran efter en solotur.

Modsat første halvleg var antallet af personlige fejl hos begge hold steget markant, hvilket også fik en betydning fra den ellers velspillede første halvleg. De personlige fejl fik en betydning. Karlo Bartolec gled i bolden på vej frem i banen, hvor Lasse Vigen erobrerede bolden og drev frem af, hvor efter han ude foran feltet sparkede bolden i det lange hjørne og ind bag Kalle Johnson i FCK-målet. God indskibning af Niels Frederiksen, hvor Lasse Vigen takkede for det og kun skulle bruge lidt over ti minutter på at sparke værterne i front.

Stor Jonas Wind mulighed i et længerevarende FCK-angreb, men effektiviteten manglede igen hos Jess Thorups spillere. Angrebet efter fik Lindstrøm en god mulighed i en omstilling, men den blev lukket ned. Brøndbys føringsmål åbnede i den grad kampen. Stort drama, da Kamil Wilczek først udlignede for FCK, men efter VAR-gennemgang, så blev målet annulleret.

Endu mere VAR-drama, da en gule mellem Andreas Maxsø og Jens Stage endte med straffe til Brøndby efter endnu en længere VAR-gennemgang og Maxsø selv sparkede sikkert hjemmeholet foran med 2-0. FC København sendte alt frem derefter i slutminutterne, hvor Jens Stage fik sparket bolden i nettet, men igen måtte VAR i aktion. Denne gang fik gæsternes mål dog godkendelse til at så, men herefter var FCK ikke tæt på udligningen. 

Et yderst chancerigt derby endte med en 2-1 sejr til Brøndby i kamp, som igen bød på VAR-drama. Med sejr i dagens derby trækker Brøndby nu atter fra FCK og er nu syv point foran ‘løverne’.

Brøndby
(3-5-2)
1Marvin Schwäbe
6Hjörtur Hermannsson
5Andreas Maxsø (C)
3Anthony Jung
14Kevin Mensah ↩90
18Jesper Lindstrøm
22Josip Radošević
19Morten Frendrup ↩59
29Peter Bjur
11Mikael Uhre ↩59
27Simon Hedlund ↩80
Bænk
30Mads Hermansen
17Andreas Bruus
20Oskar Fallenius
4Sigurd Rosted ↪90
21Lasse Christensen ↪59
25Anis Ben Slimane ↪59
42Tobias Børkeeiet ↪80
FC København
(4-3-3)
21Karl-Johan Johnsson
17Karlo Bartolec
25Mathias "Zanka" Jørgensen
4Victor Nelsson
34Victor Bernth Kristansen
12Lukas Lerager ↩76
10Carlos Zeca (C)
33Rasmus Falk
11Mohammed Daramy ↩76
23Jonas Wind
7Viktor Fischer ↩60
Bænk
13Sten Grytebust
9Kamil Wilczek ↪76
28Mustapha Bundu ↪60
5Andreas Bjelland
19Bryan Oviedo
6Jens Stage ↪76
16Pep Mas

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik