Fodbold nyheder

Guardiola:
Det knuste mit hjerte

Af Daniel Fisker

Udsigten til efter al sandsynlighed at miste forsvarstalentet Eric García, som i øjeblikket må se langt efter spilletid, er ikke ligefrem noget, Manchester City-manageren Pep Guardiola er glad for.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der er næsten gået et år, siden Pep Guardiola bekræftede, at den unge forsvarsspiller Eric García ikke ville forlænge sin kontrakt med Manchester City. Konkurrencen om pladserne i startopstillingen hos ”The Citizens” har desuden reduceret 20-årige Garcías spilletid i denne Premier League-sæson til tre kampe, hvilket også plager Manchester City-manageren.

- Måske ved i det ikke, men i kan ikke forestille jer, hvad Eric García betyder for mig. Han er som en søn for mig. Det var ham, som under nedlukningen i sidste sæson var den bedste midterstopper, vi havde. Han lavede aldrig en fejl – ikke en eneste. Han spillede i Champions League-kvartfinalen.

Garciás præstationer i sidste sæson har som sagt ikke afspejlet sig i den unge forsvarers spilletid i den igangværende sæson, hvor Rúben Dias, John Stones, Aymeric Laporte og Nathan Aké har spillet flere kampe. Rygterne har i det seneste års tid sendt den tidligere La Masia-spiller tilbage til FC Barcelona. Den erkendelse er Guardiola nu også nået frem til.

- Jeg tror, at han skal til at spille for Barcelona.

- Barcelona køber ikke spillere, fordi de er gennemsnitlige. De køber spiller, fordi de er topspillere. I de seneste to kampe blev han ikke udtaget til kamptruppen – det knuste mit hjerte. Det har han ikke fortjent.

Den anerkendte transferjournalist Fabrizio Romano er så godt som sikker på, at García er på vej til FC Barcelona, hvor han efter sigende kan se frem til en kontrakt, som strækker sig indtil sommeren 2026. Transferrygterne har ydermere sendt García til Arsenal og Paris Saint-Germain, men disse rygter afvises af Romano. Han understreger således, at ingen foruden Barca er med i kapløbet om den talentfulde forsvarsspiller.

Mere om Eric García

Mere om Manchester C

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik